Volkoren ontbijtkoek met honing en gember

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 04/21/2020 - 18:11
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden boven- en onder-warmte.
Vet een cakevorm van 20 cm in met boter en bestuif met bloem.
Verwarm de melk.
Doe het volkorenmeel, witte bloem, bakpoeder, kaneelpoeder en zout in een kom en meng dit goed door elkaar.
Voeg de basterdsuiker en de honing toe en giet de hete melk hierover.
Mix dit alles snel door elkaar.
Snij 2 bolletjes gember in hele kleine stukjes en meg dit door het deeg.
Giet het deeg in de cakevorm
Snij de overige bolletjes gember in reepjes en verdeel dit over de bovenkant van de ontbijtkoek.
Bak de ontbijtkoek plm. 70 minuten op de 2e richel van onderen in de op 170 graden voorverwarmde oven.
Haal de ontbijtkoek uit de oven. Laat de koek goed afkoelen.
Afbeelding
Volkoren ontbijtkoek met honing en gember
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Wij wonen in Duitsland vlakbij de grens met Nederland. We kopen onze boodschappen in Duitsland en ook in Nederland. Er zijn toch een aantal produkten waar we aan gewend zijn die in Duitsland niet te koop zijn, bijvoorbeeld ontbijtkoek, basterdsuiker, beschuit etc.
Nu was onze ontbijtkoek op en sinds half maart (Corona) doen we geen boodschappen meer in Nederland. Dus zelf een ontbijtkoek gebakken van een combinatie van verschillende recepten.
Ik vind dat de ontbijtkoek heel goed is gelukt. We hebben al een paar plakken gegeten.
Wie niet van gember houdt laat het weg. Ook rozijnen of noten zijn lekker in de koek.
Ingrediënten
150 gram volkorenmeel
100 gram witte bloem
½ zakje bakpoeder
1 afgestreken eetlepel kaneelpoeder
1 flinke theelepel zout
100 gram donkerbruine basterdsuiker
150 gram vloeibare honing
¼ liter hete melk
4 flinke bolletjes gember (2 in de koek en 2 op de koek)
Boter en bloem voor de vorm
Hulpmiddelen & keukengerei
mixer
deegkom
cakevorm 20 cm
Leuke tips
De koek is na 2 dagen op zijn lekkerst, maar blijft zeker een week goed.

Lekker met roomboter, maar zonder boter ook lekker hoor!
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1478607
Homepage ID
886977
Teller
921
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Author Image
pwiggers
Gelegenheid