Bereidingswijze
Rasp de komkommer grof.
Doe de geraspte komkommer in een vergiet.
Bestrooi met wat zout, zodat het meeste vocht verdwijnt.
Meng de komkommer met de sjalot-snippers of lente-uitjes
Roer 1 eetlepel witte natuurazijn en 1 eetlepel honing of de suiker door de komkommer.
Maak op smaak met wat witte peper.
Doe de geraspte komkommer in een vergiet.
Bestrooi met wat zout, zodat het meeste vocht verdwijnt.
Meng de komkommer met de sjalot-snippers of lente-uitjes
Roer 1 eetlepel witte natuurazijn en 1 eetlepel honing of de suiker door de komkommer.
Maak op smaak met wat witte peper.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Vroeger werd bij ons thuis de komkommer grof geraspt en werd daar een salade van gemaakt.
Komkommersalade in plakjes vinden we ook erg lekker, maar regelmatig maken we ook de geraspte komkommer. Lekker zonder olie, dus eigenlijk ook gezonder
Komkommersalade in plakjes vinden we ook erg lekker, maar regelmatig maken we ook de geraspte komkommer. Lekker zonder olie, dus eigenlijk ook gezonder
Ingrediënten
1 komkommer, geschild, uiteinden verwijderd
2 lente-uitjes, wit en lichtgroene deel gesnipperd of 1 klein sjalotje, gesnipperd
1 eetlepel witte natuuurazijn
Peper, zout
1 eetlepel honing of ½ eetlepel suiker
2 lente-uitjes, wit en lichtgroene deel gesnipperd of 1 klein sjalotje, gesnipperd
1 eetlepel witte natuuurazijn
Peper, zout
1 eetlepel honing of ½ eetlepel suiker
Hulpmiddelen & keukengerei
schaaltje voor de komkommer
rasp
zeef of vergiet
rasp
zeef of vergiet
Leuke tips
Zo vind ik komkommer nog steeds erg lekker.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1478479
Homepage ID
886977
Teller
232
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Gelegenheid