Bereidingswijze
Kruid de zalmfilet aan beide zijden met wat peper en zout.
Verhit de olie in de pan en bak de sjalot plm. 2 minuten glazig.
Doe de Thaise curry of de currypasta erbij en laat 2 minuten al roerend meebakken.
Roer de kokosmelk, vissaus, suiker, de sap en de rasp van de limoen erbij en breng aan de kook. Zet het vuur daarna zacht en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
Proef even of de curry in balans is en breng op smaak met suiker.
Leg de stukjes zalm voorzichtig in de saus en laat ze in 6 tot 8 minuten (afhankelijk van de dikte van de zalm) garen in de saus. Draai ze tussendoor een keer om.
Doe daarna de spinazie erbij en laat nog 2 minuten garen.
Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking en giet ze af in een vergiet.
Verwarm wat olie in een pan en wam de noedels al omscheppend goed door.
Verdeel de noedels over twee borden of kommen, leg de zalmfilets er voorzichtig op.
Bestrooi met gehakte peterselie.
Verhit de olie in de pan en bak de sjalot plm. 2 minuten glazig.
Doe de Thaise curry of de currypasta erbij en laat 2 minuten al roerend meebakken.
Roer de kokosmelk, vissaus, suiker, de sap en de rasp van de limoen erbij en breng aan de kook. Zet het vuur daarna zacht en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
Proef even of de curry in balans is en breng op smaak met suiker.
Leg de stukjes zalm voorzichtig in de saus en laat ze in 6 tot 8 minuten (afhankelijk van de dikte van de zalm) garen in de saus. Draai ze tussendoor een keer om.
Doe daarna de spinazie erbij en laat nog 2 minuten garen.
Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking en giet ze af in een vergiet.
Verwarm wat olie in een pan en wam de noedels al omscheppend goed door.
Verdeel de noedels over twee borden of kommen, leg de zalmfilets er voorzichtig op.
Bestrooi met gehakte peterselie.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Op culy.nl zag ik dit recept voor wel een hele snelle maaltijd met zalm. Alles in één pan.
Beetje aangepast. Het was erg lekker en zeker voor herhaling vatbaar.
Beetje aangepast. Het was erg lekker en zeker voor herhaling vatbaar.
Ingrediënten
2 stukjes zalmfilet (zalmhaasjes)
Peper, zout
3 eetlepels arachideolie
2 afgestreken eetlepels Thaise curry van Jonnnie Boer of 1 eetlepel rode currypasta
1 sjalot, fijngehakt
250 ml kokosmelk (liefst de kokosmelk van AH)
1 theelepel (riet)suiker
2 theelepels vissaus
1 limoen, de schil en het sap
100 gram noedels (eiermie)
Plm. 100 gram verse spinazieblaadjes
Wat gehakte peterselie
Peper, zout
3 eetlepels arachideolie
2 afgestreken eetlepels Thaise curry van Jonnnie Boer of 1 eetlepel rode currypasta
1 sjalot, fijngehakt
250 ml kokosmelk (liefst de kokosmelk van AH)
1 theelepel (riet)suiker
2 theelepels vissaus
1 limoen, de schil en het sap
100 gram noedels (eiermie)
Plm. 100 gram verse spinazieblaadjes
Wat gehakte peterselie
Hulpmiddelen & keukengerei
hapjespan of gote koekenpan voor de vis
pan voor de eiermie
pan voor de eiermie
Leuke tips
Lekker met komkommersalade, bijvoorbeeld:
https://www.smulweb.nl/recepten/1461947/Lekkere-frisse-komkommersalade-met-chilisaus-en-lenteuitjes
of https://www.smulweb.nl/recepten/1093806/Thaise-komkommersalade
https://www.smulweb.nl/recepten/1461947/Lekkere-frisse-komkommersalade-met-chilisaus-en-lenteuitjes
of https://www.smulweb.nl/recepten/1093806/Thaise-komkommersalade
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Thais
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1478453
Homepage ID
886977
Teller
64
Bron
Culy.nl, iets aangepast
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Gelegenheid