Rodekool van Petra zelfgemaakt is zoveel lekkerder

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 04/12/2020 - 17:57
Bereidingswijze
Verhit de boter in een grotepan. Bak hierin de spekbblokjes lichtbruin. Voeg de uisnippers toe en bak deze mee tot glazig. Doe het laurierblad en de stukjes appel erbij en bak 2 minuten al omscheppend mee.
Doe de rodekool in de pan. Doe het kruidnagelpoeder erbij. Schep alles heel goed om.
Voeg de wittewijn toe en breng de kool aan de kook.
Laat de rodekool plm.20 tot 25 minuten zachtjes koken.
Bind de rodekool met de aangelengde maïzena, Breng de kool nogmaals aan de kook.
Maak de rodekoo op smaak met peper, zou, suiker en kaneel.
Afbeelding
Rodekool van Petra zelfgemaakt is zoveel lekkerder
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Rodekool heeft van zichzelf weinig smaak. Je moet er best het een en ander aan toevoegen om de kool smakelijk te maken.
Ik heb divese rodekoolrecepten op mijn pagina staan, maar deze vinden we nu het allerlekkerst.
Ingrediënten
Plm. 600 gram gesneden rodekool
20 gram roomboter
100 gram mager rookspek in blokjes of reepjes
1 flinke ui, gesnipperd
1 fflinke zoetzure appel, geschild in blokjes
1 laurierblad
peper, zout
1 afgestreken theelepel gemalen kruidnagel
1/4 liter droge witte wijn
2 theelepels kaneelpoeder
2 eetlepels suiker
1 eetlepel maïzena opgelost in wat water
Hulpmiddelen & keukengerei
grote pan
Leuke tips
Lekker met aardappelpuree en een balletje gehakt of een lekker sucadelapje.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1478395
Homepage ID
886977
Teller
49
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Author Image
pwiggers
Gelegenheid