Bereidingswijze
Kook de elleboogjes macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Kook de macaroni niet te gaar want het gaat nog de oven in.
Laat de macaroni uitlekken in een vergiet. Spoel de macaroni koud af.
Laag 1:
Verhit de olie in een koekenpan. Bak hierin het gehakt in grove stukken bruin. Kruid het gehakt met peper en zout. Voeg de tomtenpuree en gesnipperde toe aan het gehakt en bak dit even mee. Roer de stukjes tomaten door het gehaktmengsel en zet dit apart.
Laag 2:
Verhit de olie in de koekenpan.
Bak hierin de champignons lichtbruin.
Bak de preiringetjes even mee tot beetgaar.
Maak op smaak met peper en zout.
Roer de tomatenketchup door het champignon/preimengsel.
Laag 3/Kaassaus:
Smelt de boter in een steelpannetje.
Roer in één keer de bloem door de boter en roer tot je een gladde massa hebt gekregen.
Laat de bloem een paar minuten zachtjes garen.
Voeg nu beetje bij beetje de melk toe. Steeds goed roeren tot een gladde massa en pas weer melk toeveogen als het eerdere deel is opgenomen.
Roer 50 gram geraspte kaas door de saus.
Maak op smaak met peper zout en wat worcestersaus.
Verwarm de oven voor op 200 graden onder- en bovenwarmte.
Nu beginnen we met de laagjes:
Meng 100 gram geraspte kaas door de gare macaroni.
Verdeel 1/3 deel van de macaroni onderin de ovenschaal.
Verdeel hierover het gehaktmengsel.
Dan weer 1/3 deel van de macaroni.
Daarop het prei/champignon-mengsel.
Dan het laatste deel van de macaroni
Hierover giet je de kaassaus met eventueel nog wat geraspte kaas.
Nu gaat de schotel in het midden van de oven tot de macaroni een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
(dat duurt plm. 30 tot 35 minuten).
Eet smakelijk !!
Laat de macaroni uitlekken in een vergiet. Spoel de macaroni koud af.
Laag 1:
Verhit de olie in een koekenpan. Bak hierin het gehakt in grove stukken bruin. Kruid het gehakt met peper en zout. Voeg de tomtenpuree en gesnipperde toe aan het gehakt en bak dit even mee. Roer de stukjes tomaten door het gehaktmengsel en zet dit apart.
Laag 2:
Verhit de olie in de koekenpan.
Bak hierin de champignons lichtbruin.
Bak de preiringetjes even mee tot beetgaar.
Maak op smaak met peper en zout.
Roer de tomatenketchup door het champignon/preimengsel.
Laag 3/Kaassaus:
Smelt de boter in een steelpannetje.
Roer in één keer de bloem door de boter en roer tot je een gladde massa hebt gekregen.
Laat de bloem een paar minuten zachtjes garen.
Voeg nu beetje bij beetje de melk toe. Steeds goed roeren tot een gladde massa en pas weer melk toeveogen als het eerdere deel is opgenomen.
Roer 50 gram geraspte kaas door de saus.
Maak op smaak met peper zout en wat worcestersaus.
Verwarm de oven voor op 200 graden onder- en bovenwarmte.
Nu beginnen we met de laagjes:
Meng 100 gram geraspte kaas door de gare macaroni.
Verdeel 1/3 deel van de macaroni onderin de ovenschaal.
Verdeel hierover het gehaktmengsel.
Dan weer 1/3 deel van de macaroni.
Daarop het prei/champignon-mengsel.
Dan het laatste deel van de macaroni
Hierover giet je de kaassaus met eventueel nog wat geraspte kaas.
Nu gaat de schotel in het midden van de oven tot de macaroni een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
(dat duurt plm. 30 tot 35 minuten).
Eet smakelijk !!
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Mijn man houdt niet zo erg van lasagne. Hij eet het wel maar meestal onder protest. Nu bedacht ik een soort lasagne met elleboogjesmacaroni.
En dat vond mijn man een heel goed idee en erg lekker. (ik ook trouwens!).
Iets meer werk, maar dat is lasagne ook.
En dat vond mijn man een heel goed idee en erg lekker. (ik ook trouwens!).
Iets meer werk, maar dat is lasagne ook.
Ingrediënten
350 gram elleboogjesmacaroni
100+50 gram geraspte belegen kaas
Laag 1
250 gram rundergehakt
1 eetlepel zonnebloemolie
1 kleine ui, gesnipperd
2 flinke tomaten, ontveld, zonder pitjes in kleine stukjes
1 eetlepel tomatenpuree
peper, zout
paar druppels worcestersaus of maagi-aroma
Laag 2
1 eetlepel zonnebloemolie
150 gram champignons, in plakjes
1 prei, schoongemaakt in ringetjes
2 eetlepels tomatenketchup
peper, zout
Laag 3, de kaassaus::
20 gram boter
20 gram bloem
150 ml melk
50 gram geraspte belegen kaas
peper, zout
100+50 gram geraspte belegen kaas
Laag 1
250 gram rundergehakt
1 eetlepel zonnebloemolie
1 kleine ui, gesnipperd
2 flinke tomaten, ontveld, zonder pitjes in kleine stukjes
1 eetlepel tomatenpuree
peper, zout
paar druppels worcestersaus of maagi-aroma
Laag 2
1 eetlepel zonnebloemolie
150 gram champignons, in plakjes
1 prei, schoongemaakt in ringetjes
2 eetlepels tomatenketchup
peper, zout
Laag 3, de kaassaus::
20 gram boter
20 gram bloem
150 ml melk
50 gram geraspte belegen kaas
peper, zout
Hulpmiddelen & keukengerei
grote ovenschaal
koekenpannen
vergiet
steelpan
garde
koekenpannen
vergiet
steelpan
garde
Leuke tips
Lekker met een salade.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1478255
Homepage ID
886977
Teller
1050
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid