Bereidingswijze
Stand 1 - basis brood. Maar je moet wel een piep hebben waar je ingrediënten kan toevoegen.
750 gram
Gemiddelde korst of donkere korst.
Stap 1 Doe alle basis ingrediënten in de broodbak maxine. Dus meel, water, olie, gist, zout, suiker, citroensap en enzymenmix.
Stap 2 Bij de (laatste) piep, de extra ingrediënten toevoegen:
- 80% van de gesneden en glazig gebakken uien/knoflook prut. Let op, deze zo DROOG mogelijk maken voordat je ze erbij gooit.
- Klein gesneden jalepino papers
- 80% van de geraspte kaas
Stap 3 Wanneer hij na de laatste rijs gaat afbakken, half uur voor de eindtijd de rest van de uien/kaas op het brood gooien. En wat grof zeezout erop doen.
Let op, je brood zal wat inzakken. Dat is OK. Maar hoe droger de ui EN later je deze stap doet, hoe minder het inzakt. Beetje proberen.
Let op dat je de ui en kaas in de bak gooit en niet er naast. Beetje een duhuh, maar zeg het toch.
Laat je me weten hoe het smaakte??
Liefs
Hanna
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit brood is altijd een succes - het geurt lekker als het in de broodbak machine zit, maar ook als borrel hapje, of bijgerecht bij soep zorgt altijd voor een leuk gesprek :). Met de extra ingredienten kun je spelen, vind je het te pittig? Dan doe je daar minder van in.
Ingrediënten
Volkoren meel 100 gram
Patent meel (wit) 225
Water 160 ml
Olie 2 EL
Instant gist 3 gram
Zout 3 gram
Suiker 6 gram
Verse citroensap 1/2 citroen
Enzymenmix 5 gram (mits je dit hebt, anders weglaten en evt beetje meer gist).
Kaas pecorino 100 gram
Kaas Oud 25 gram
Ui 1 grote (echt een joekel, anders twee normale)
Knoflook 2 teentjes
Jalepinio pepers 35 gram
Grof zeezout Naar smaak.
Hulpmiddelen & keukengerei
Broodbak machine
Weegschaal
Kaas rasp
Koekenpan
Mes
Weegschaal
Kaas rasp
Koekenpan
Mes
Leuke tips
Het brood in kleine reepjes, met eventueel wat olijfolie en zout, of bij zelf gemaakte tomatensoep.
Eventuele lekkere variaties
- Bovenstaand recept met gebakken pijnboompitten erbij
- extra ingrediënten wisselen voor: uien, kaas, blikje tomatenpuree, zongedroogde tomaten
- extra ingrediënten wisselen voor tijm en groene olijven doet het ook HEEL goed.
Eventuele lekkere variaties
- Bovenstaand recept met gebakken pijnboompitten erbij
- extra ingrediënten wisselen voor: uien, kaas, blikje tomatenpuree, zongedroogde tomaten
- extra ingrediënten wisselen voor tijm en groene olijven doet het ook HEEL goed.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1478081
Homepage ID
2899647
Teller
807
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid