Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet de quiche vorm in en bedek de vorm met bladerdeeg. Doe wat paneermeel op het bladerdeeg.
Snij de ui, lente-ui, paprika en courgette en bak dit aan in een pan en voeg hier wat Italiaanse kruiden aan toe en de eetlepel azijn. Laat dit even bakken.
Maak nu een mengsel van de eieren, de kaas en de kookroom. Doe hier wat peper en zout bij.
Doe het mengsel van de ui in de quichevorm. Verbrokkel hierboven de helft van de geitenkaas en doe hier ook de helft van de swarzwalder schinken op.
Snij nu de tomaat in plakken en doe dit in de quichvorm. Verbrokkel hiertussen de rest van de geitenkaas. Het een na bovenste laagje is de overige swarzwalder schinken. Doe de laatste tomaat hierop.
Maak het geheel af met wat geraspte kaas bovenop.
Zet de quiche in de oven voor 40 minuten.
Vet de quiche vorm in en bedek de vorm met bladerdeeg. Doe wat paneermeel op het bladerdeeg.
Snij de ui, lente-ui, paprika en courgette en bak dit aan in een pan en voeg hier wat Italiaanse kruiden aan toe en de eetlepel azijn. Laat dit even bakken.
Maak nu een mengsel van de eieren, de kaas en de kookroom. Doe hier wat peper en zout bij.
Doe het mengsel van de ui in de quichevorm. Verbrokkel hierboven de helft van de geitenkaas en doe hier ook de helft van de swarzwalder schinken op.
Snij nu de tomaat in plakken en doe dit in de quichvorm. Verbrokkel hiertussen de rest van de geitenkaas. Het een na bovenste laagje is de overige swarzwalder schinken. Doe de laatste tomaat hierop.
Maak het geheel af met wat geraspte kaas bovenop.
Zet de quiche in de oven voor 40 minuten.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Wij kwamen een recept voor een Italiaanse tomatentaart tegen bij de Lidl, maar hebben hier door het veranderen en toevoegen van ingrediƫnten een geheel eigen draai aan gegeven.
Ingrediƫnten
1 grote ui
4 lente uitjes
1/3 courgette
1/2 groene paprika
4 eieren
120 ml kookroom
1 el azijn
4 tomaten
60 gram geraspte kaas
5 plakjes bladerdeeg
70 gram geitenkaas
100 gram swarzwalder schinken
4 lente uitjes
1/3 courgette
1/2 groene paprika
4 eieren
120 ml kookroom
1 el azijn
4 tomaten
60 gram geraspte kaas
5 plakjes bladerdeeg
70 gram geitenkaas
100 gram swarzwalder schinken
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1477761
Homepage ID
2894099
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid