Pasta con nero di sepia

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 03/14/2020 - 16:46
Bereidingswijze
Pasta:
Zeef de bloem en maak een fontijn op je aanrecht
Doe de 3 eieren in een bakje en meng met de inktvis inkt
Maak een kuiltje bovenop de fontijn en voeg het eiermengsel toe
Roer met een garde of vork van binnen naar buiten totdat er een bal ontstaat
Voeg eventueel olijfolie toe als je deeg te droog lijkt te worden
Kneep het deeg vervolgens met je handen tot het net zo warm is als je handen
Doe het in folie en laat ongeveer 1 uur rusten buiten de koelkast

Vulling:
Hak de knoflook fijn en fruit aan op middel hoog vuur
Blus af met witte wijn en laat ongeveer 1 a 2 minuten koken
Voeg de garnalen toe en bak ze totdat ze net gaar zijn
Haal de pan dan van het vuur en doel alles in een kom
Voeg de melk, gesmolten boter, aardappel zetmeel en zoet en peper toe
Voeg alles lekker door elkaar zodat er een smeuïg mengsel ontstaat
Zorg ervoor dat het mengsel niet de droog of te nat worden door melk of zetmeel toe te voegen
Afbeelding
Pasta con nero di sepia
Pasta con nero di sepia
Pasta con nero di sepia
Pasta con nero di sepia
Pasta con nero di sepia
Pasta con nero di sepia
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Toen ik afgelopen winter de opleiding volgde tot pasta chef aan de Accademia Italiana Chef, kreeg ik de bijbel met alle origienel pasta recepten in handen. Voor veel Italianen is deze bijbel, de centrale database met recepten omdat veel streken eigen interpretatie hebben van klassieken recepten. Dit klassieke pata recept komt uit deze bijbel.

het voor mij tijd om ook eens te koken buiten mijn vriendenkring. Dus ben je fan van Italiaans eten en met name fan van traditionele Italiaanse pasta's, kom dan naar ons gezellig huiskamer restaurant in Amsterdam.
Ingrediënten
Pasta:
300 gram bloem (bij voorkeur 0.0)
3 eieren
8 gr (2 zakjes) inktvis inkt (nero di sepia)
1 el olijfolie extra vierge

Vulling:
150 ml volle melk
200 gr garnalen
50 gr gesmolten boter
1 teen knoflook
1 tl verse peterselie
30 gr aardappel zetmeel
1/2 glas witte wijn
zout en peper
Hulpmiddelen & keukengerei
Pastamachine
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1477659
Homepage ID
1981659
Teller
0
Bron
Accademia Italiana Chef
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
oliviervanhees
Gelegenheid