Boekweitpannenkoeken glutenvrij

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 03/03/2020 - 17:39
Bereidingswijze
Meng het boekweitmeel met wat zout.
Mix de eieren één voor eén door het meel.
Voeg beetje bij beetje de melk toe tot je een mooi glad beslag krijgt zonder klonten.
Als je het beslag te dik vindt voeg dan nog wat melk toe.

Laat wat olie smelten in de koekenpan (boter mag ook).
Verdeel een dunne laag beslag over de bodem van de koekenpan.
Bak de pannenkoek eerst aan één zijde bruin. Draai de pannenkoek om en bak de andere zijde bruin.
Afbeelding
Boekweitpannenkoeken glutenvrij
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik had eerder nog nooit van boekweitpannenkoeken gehoord, tot ik erover in gesprek raakte metmijn buurvrouw. Zij ging toch pannenkoeken bakken en bracht mij wel wat beslag.
Dus wel zelf mijn pannenkoeken gebakken en ze waren lekker.
Hier in Nordrhein Westfalen wordt veel met boekweitmeel gebakken volgens zeggen.
Volgende keer bak ik ze weer zo.
Gezonder en glutenvrij
Ingrediënten
100 gr. boekweitmeel
2 eieren
plm. 300 ml melk
Snuf zout
Olie of boter om in te bakken
Hulpmiddelen & keukengerei
koekenpan
kom voor het beslag
iets om de pannenkoeken om te draaien
Leuke tips
Je kunt hiervoorook eventueel geitenmelk of amandelmelk gebruiken, dan is de pannenkoek ook lactosevrij.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1477445
Homepage ID
886977
Teller
151
Bron
buurvrouw
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Notenvrij
Vegetarisch
Author Image
pwiggers
Gelegenheid