Bereidingswijze
Haal de biefstuk plm. 30 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Kook de pappardelle beetgaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Hou een beetje kookvocht achter in de pan.
Roer 1 flinke eetlepel basilicumpesto door de pappardelle.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in de koekenpan en bak de paddenstoelen circa 8 minuten op middelhoog vuur. Voeg de knoflooksnippers toe en bak deze heel even mee. Kruid de champignons met oregano, peper en zout.
Roer 1 flinke eetlepel basilicumpesto door de champignons.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de biefstukken pl. 5 minuten aan beide zijden. Kruid de biefstukken met peper en zout.
Leg de biefstukken apart en laat ze even rusten.
Snij de biefstuk met een scherp mes in hele in dunne plakken.
Schep de pappardelle in een schaal. Verdeel de plakjes biefstuk, champignons, rucola en pijnboompitten over de pappardelle. (zie foto).
Kook de pappardelle beetgaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Hou een beetje kookvocht achter in de pan.
Roer 1 flinke eetlepel basilicumpesto door de pappardelle.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in de koekenpan en bak de paddenstoelen circa 8 minuten op middelhoog vuur. Voeg de knoflooksnippers toe en bak deze heel even mee. Kruid de champignons met oregano, peper en zout.
Roer 1 flinke eetlepel basilicumpesto door de champignons.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de biefstukken pl. 5 minuten aan beide zijden. Kruid de biefstukken met peper en zout.
Leg de biefstukken apart en laat ze even rusten.
Snij de biefstuk met een scherp mes in hele in dunne plakken.
Schep de pappardelle in een schaal. Verdeel de plakjes biefstuk, champignons, rucola en pijnboompitten over de pappardelle. (zie foto).
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
We hebben samen met onze gasten gesmuld van deze heerlijke pasta.
De pappardelle gaat apart in de schaal (of op het bord). Daarop komen de plakjes biefstuk, gebakken champignons met pesto en knoflook. Wat rucola en geroosterde pijnboompitten.
Overheerlijk.
De pappardelle gaat apart in de schaal (of op het bord). Daarop komen de plakjes biefstuk, gebakken champignons met pesto en knoflook. Wat rucola en geroosterde pijnboompitten.
Overheerlijk.
Ingrediƫnten
2 kogelbiefstukken (samen plm. 350 gram)
250 gram champignons, in plakjes
1 afgestreken eetlepel gedroogde oregano
1 + 2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, gesnipperd
300 gram pappardelle
1 + 1 flinke eetlepels basilicum pesto
Peper, zout
Rucola
3 eetlepels geroosterde pijnboompitten
250 gram champignons, in plakjes
1 afgestreken eetlepel gedroogde oregano
1 + 2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, gesnipperd
300 gram pappardelle
1 + 1 flinke eetlepels basilicum pesto
Peper, zout
Rucola
3 eetlepels geroosterde pijnboompitten
Hulpmiddelen & keukengerei
pan voor de pasta
koekenpan
koekenpan
Leuke tips
Wij hebben deze pasta zonder Parmezaanse kaas gegeten want vonden het zo al erg lekker.
Maar voor de liefhebben is vers geraspte Parmezaanse kaas erover vast lekker,
Lekker met een salade, bijvoorbeeld :
https://www.smulweb.nl/recepten/1462051/Italiaanse-sla-met-kappertjes-en-parmezaanse-kaas
Maar voor de liefhebben is vers geraspte Parmezaanse kaas erover vast lekker,
Lekker met een salade, bijvoorbeeld :
https://www.smulweb.nl/recepten/1462051/Italiaanse-sla-met-kappertjes-en-parmezaanse-kaas
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1477373
Homepage ID
886977
Teller
829
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Sojavrij
Gelegenheid