Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 220 graden.
Halveer de paprika`s. Verwijder de pitjes en de zaadlijsten. Leg de paprika`s met het vel naar boven in een ovenschaal of op de bakplaat. Leg de paprika`s onder een hete grill of in een hete oven tot de schil zwartgeblakerd is. Doe de paprika`s in een plastic zak. Bind de zak dicht en laat de paprika`s hierin afkoelen. Daarna kan het vel er zo worden afgetrokken. Snij de paprika`s in stukken.
Pel de ui en de knoflook en snij ze in grove stukken. Maak de prei schoon. Snij de prei in grove ringen.
Schil de bleekselderij met een dunschiller. Snij de bleekselderij in grove stukken.
Verhit de olie in een pan.
Bak hierin de ui, knoflook, prei en bleekselderij plm. 2 tot 3 minuten. Voeg de paprika en de oregano toe.
Giet er zoveel bouillon bij dat de groenten plm. 5 cm onderstaan.
Breng de soep aan de kook en laat de soep plm. 20 tot 25 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met de staafmixer. Vind je de soep te dik voeg dan nog wat bouillon toe.
Kruid de soep met de beide paprikapoeders en eventueel nog wat peper of zout.
Garneer de soep met peterselie.
Halveer de paprika`s. Verwijder de pitjes en de zaadlijsten. Leg de paprika`s met het vel naar boven in een ovenschaal of op de bakplaat. Leg de paprika`s onder een hete grill of in een hete oven tot de schil zwartgeblakerd is. Doe de paprika`s in een plastic zak. Bind de zak dicht en laat de paprika`s hierin afkoelen. Daarna kan het vel er zo worden afgetrokken. Snij de paprika`s in stukken.
Pel de ui en de knoflook en snij ze in grove stukken. Maak de prei schoon. Snij de prei in grove ringen.
Schil de bleekselderij met een dunschiller. Snij de bleekselderij in grove stukken.
Verhit de olie in een pan.
Bak hierin de ui, knoflook, prei en bleekselderij plm. 2 tot 3 minuten. Voeg de paprika en de oregano toe.
Giet er zoveel bouillon bij dat de groenten plm. 5 cm onderstaan.
Breng de soep aan de kook en laat de soep plm. 20 tot 25 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met de staafmixer. Vind je de soep te dik voeg dan nog wat bouillon toe.
Kruid de soep met de beide paprikapoeders en eventueel nog wat peper of zout.
Garneer de soep met peterselie.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Door het roosteren van de paprika's ontstaat een heerlijk aroma, hierdoor ontstaat een verrassende groentesoep. Wie niet graag paprika's roostert kan ook gebruik maken van geroosterde paprika's uit een pot. De smaak van de soep wordt dan wel wat anders.
Ingrediënten
3 rode paprika's
2 eetlepels olijfolie'
1 rode ui
2 teentjes knoflook
1 flinke prei
1 stengel bleekselderij
2 theelepels gedroogde oregano
Plm. 0,75 liter groentebouillon
1 theelepel (gerookt) paprikapoeder
2 theelepels paprikapoeder mild
Peper, zout
2 eetlepels olijfolie'
1 rode ui
2 teentjes knoflook
1 flinke prei
1 stengel bleekselderij
2 theelepels gedroogde oregano
Plm. 0,75 liter groentebouillon
1 theelepel (gerookt) paprikapoeder
2 theelepels paprikapoeder mild
Peper, zout
Hulpmiddelen & keukengerei
oven of grill (is niet echt nodig, maar maakt de soep lekkerder)
pan
staafmixer
pan
staafmixer
Leuke tips
Wil je een vulling in de soep?
Bewaar dan wat fijngesneden prei en hele kleine stukjes bleekselderij.
Ook knapper-bolletjes zijn lekker in de soep.
Bewaar dan wat fijngesneden prei en hele kleine stukjes bleekselderij.
Ook knapper-bolletjes zijn lekker in de soep.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1477371
Homepage ID
886977
Teller
52
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Gelegenheid