Bereidingswijze
1. Verhit de boter in de snelkookpan. Doe er de blokken vlees in en bak die in ongeveer 10 minuten onder af en toe omscheppen rondom bruin. Doe het deksel op de pan en wacht tot het “fluit”. Draai intussen balletjes van het gehakt. Voeg daarna de kalfsfond, de droge witte wijn en de gehaktballetjes toe en laat 20 minuten pruttelen op een laag vuur.
2. Doe de ui, wortel, selder, prei, cahmpignons en evt andere groenten in een andere pot en laat stomen. Voeg daar een verkruimeld groentenbouillonblokje bij en laat sudderen.
3. Voeg de room en evt sausbinder/bloem bij het vlees en laat wat indikken.
4. Voeg de groenten toe aan het vlees en laat even op mekaar inwerken.
2. Doe de ui, wortel, selder, prei, cahmpignons en evt andere groenten in een andere pot en laat stomen. Voeg daar een verkruimeld groentenbouillonblokje bij en laat sudderen.
3. Voeg de room en evt sausbinder/bloem bij het vlees en laat wat indikken.
4. Voeg de groenten toe aan het vlees en laat even op mekaar inwerken.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eerste probeersel en superveel recepten gevonden dus ik zag door de bomen het bos niet meer en dan heb ik er maar mijn eigen draai aan gegeven.
Ingrediënten
Ingredienten
• Boter
• 500 gram kalfsfricassee
• 150gr varkens-kalfsgehakt
• Sausbinder
• ½ of 1 glas droge witte wijn
• ½ ui, gesnipperd
• 1 wortel, geschraapt en gehakt
• 1 stengel bleekselderij, bijgesneden en gehakt
• Champignons
• ½ Prei
• Evt andere groenten
• 220 ml kalfsfond
• zout en versgemalen zwarte peper
• groentenbouillonblokje
• potje room
• Boter
• 500 gram kalfsfricassee
• 150gr varkens-kalfsgehakt
• Sausbinder
• ½ of 1 glas droge witte wijn
• ½ ui, gesnipperd
• 1 wortel, geschraapt en gehakt
• 1 stengel bleekselderij, bijgesneden en gehakt
• Champignons
• ½ Prei
• Evt andere groenten
• 220 ml kalfsfond
• zout en versgemalen zwarte peper
• groentenbouillonblokje
• potje room
Hulpmiddelen & keukengerei
Snelkookpan
Aparte pot voor groenten
Aparte pot voor groenten
Leuke tips
Je kan de groenten apart serveren of gewoon weglaten.
Dit gerecht pas bij alles. Owv saus kan je er pasta of rijst bij eten. Ook een aardappel in de schil of gebakken aardappelen zijn mogelijk. De favoriet is uiteraard met frietjes.
De sausbinder/bloem mondjesmaat toevoegen en eerst een paar minuten laten doorkoken want je doet er al snel té veel bij.
Je kan het groentenbouillonblokje bij de groenten weglaten en ook "spelen" met groenten die je zelf lekker vindt.
Dit gerecht pas bij alles. Owv saus kan je er pasta of rijst bij eten. Ook een aardappel in de schil of gebakken aardappelen zijn mogelijk. De favoriet is uiteraard met frietjes.
De sausbinder/bloem mondjesmaat toevoegen en eerst een paar minuten laten doorkoken want je doet er al snel té veel bij.
Je kan het groentenbouillonblokje bij de groenten weglaten en ook "spelen" met groenten die je zelf lekker vindt.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1477261
Homepage ID
2757393
Teller
14
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid