Bereidingswijze
Verhit de olie in een grote pan.
Bak hierin de stukken ui een paar minuten tot de ui wat zachter is (mag niet bruin worden).
Bak de tomatenpuree, sambal oelek en kerriepoeder 2 minuten mee.
Voeg de gepelde tomaten hieraan toe.
Vul het lege blikje met water en voeg dit ook aan toe aan de soep.
Doe de bouillontabletten erbij. Breng de soep aan de kook.
Laat de soep plm. 15 tot 20 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met de staafmixer.
Roer de prei en de spitskool door de soep en breng de soep weer aan de kook.
Laat de soep nu nog plm. 8 tot 10 minuten koken tot de groenten beetgaar zijn.
Kruid de los geklopte eieren met peper en zout en voeg de eieren met een langzame straal (bijvoorbeeld door een zeef) bij de kokende soep, zodat je geen dikke stukken in de soep krijgt maar mooie lange sliertjes.
Maak de soep op smaak met gembersiroop en sojasaus.
Garneer de soep met de lente-uitjes.
Bak hierin de stukken ui een paar minuten tot de ui wat zachter is (mag niet bruin worden).
Bak de tomatenpuree, sambal oelek en kerriepoeder 2 minuten mee.
Voeg de gepelde tomaten hieraan toe.
Vul het lege blikje met water en voeg dit ook aan toe aan de soep.
Doe de bouillontabletten erbij. Breng de soep aan de kook.
Laat de soep plm. 15 tot 20 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met de staafmixer.
Roer de prei en de spitskool door de soep en breng de soep weer aan de kook.
Laat de soep nu nog plm. 8 tot 10 minuten koken tot de groenten beetgaar zijn.
Kruid de los geklopte eieren met peper en zout en voeg de eieren met een langzame straal (bijvoorbeeld door een zeef) bij de kokende soep, zodat je geen dikke stukken in de soep krijgt maar mooie lange sliertjes.
Maak de soep op smaak met gembersiroop en sojasaus.
Garneer de soep met de lente-uitjes.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze vegetarische soep is gevuld met prei, spitskool, ui, knoflook en losgeklopte eieren.
Lekker gekruid met sambal, sojasaus en gebersiroop.
Lekker gekruid met sambal, sojasaus en gebersiroop.
Ingrediënten
1 eetlepel arachideolie of zonnebloemolie
1 middelgrote ui, in stukken.
1 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel sambal oelek
1 theelepel kerriepoeder
1 blik gepelde tomaten (plm. 400 gr. inhoud)
2 groente- of kruidenbouillontabletten
1 middelgrote prei, schoongemaakt in kleine stukjes
200 gram fijn gesneden spitskool
2 middelgrote eieren, los geklopt
Peper, zout
1 eetlepel gembersiroop
1 eetlepel sojasaus
3 lente-uitjes in hele smalle ringetjes.
1 middelgrote ui, in stukken.
1 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel sambal oelek
1 theelepel kerriepoeder
1 blik gepelde tomaten (plm. 400 gr. inhoud)
2 groente- of kruidenbouillontabletten
1 middelgrote prei, schoongemaakt in kleine stukjes
200 gram fijn gesneden spitskool
2 middelgrote eieren, los geklopt
Peper, zout
1 eetlepel gembersiroop
1 eetlepel sojasaus
3 lente-uitjes in hele smalle ringetjes.
Hulpmiddelen & keukengerei
grote pan
staafmixer
staafmixer
Leuke tips
Wil je een nog meer gevulde soep? Kook dan wat mie of rijst mee met de soep.
Wat taugé op het laatst toevoegen is ook heel lekker.
Wat taugé op het laatst toevoegen is ook heel lekker.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1477221
Homepage ID
886977
Teller
997
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Notenvrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Gelegenheid