Bereidingswijze
Pakje blueband in de braadpan laten smelten.
Kip (naar smaak peper en zout toevoegen) aan alle kanten aanbraden en apart leggen.
In dezelfde pan de gesneden uien en champignons doen, aan de kook brengen en vervolgens verder op laag vuur.
Voeg na ongeveer 15 minuten sudderen, de laurier, kruidnagel, rozemarijn en knoflookpoeder toe en laat verder sudderen met gesloten deksel op een laag vuur.
Leg na ongeveer 10 minuten de kip in het mengsel en zorg ervoor dat de kip niet zichtbaar onder de prut ligt.
Voeg na uitgebreid proeven een groot glas wijn toe aan de prut en laat nog 30 minuten op een laag vuur sudderen.
Zet het gerecht nu een nacht weg op een koele plek om de smaken vollledig tot hun recht te laten komen.
De volgende dag het gerecht opwarmen.
Bak de stokbroden af en snij deze in partjes.
Consumeren doe je zo:
Ronde 1
Leg gemiddeld 5 stokbroodpartjes tegen elkaar op je bord.
Trek de kip uit elkaar en verdeel ze minimaal op de stokbrood.
Met een spaan wat prut uit de pan en verdelen over de kip op het stokbrood.
Per stokbroodje een toefje kerriesaus.
Ronde 2:
Als ronde 1.
Eet smakelijk.
Denk aan het laurierblad. En bij gebruik van kruidnagel ipv de poedervariant.
Kip (naar smaak peper en zout toevoegen) aan alle kanten aanbraden en apart leggen.
In dezelfde pan de gesneden uien en champignons doen, aan de kook brengen en vervolgens verder op laag vuur.
Voeg na ongeveer 15 minuten sudderen, de laurier, kruidnagel, rozemarijn en knoflookpoeder toe en laat verder sudderen met gesloten deksel op een laag vuur.
Leg na ongeveer 10 minuten de kip in het mengsel en zorg ervoor dat de kip niet zichtbaar onder de prut ligt.
Voeg na uitgebreid proeven een groot glas wijn toe aan de prut en laat nog 30 minuten op een laag vuur sudderen.
Zet het gerecht nu een nacht weg op een koele plek om de smaken vollledig tot hun recht te laten komen.
De volgende dag het gerecht opwarmen.
Bak de stokbroden af en snij deze in partjes.
Consumeren doe je zo:
Ronde 1
Leg gemiddeld 5 stokbroodpartjes tegen elkaar op je bord.
Trek de kip uit elkaar en verdeel ze minimaal op de stokbrood.
Met een spaan wat prut uit de pan en verdelen over de kip op het stokbrood.
Per stokbroodje een toefje kerriesaus.
Ronde 2:
Als ronde 1.
Eet smakelijk.
Denk aan het laurierblad. En bij gebruik van kruidnagel ipv de poedervariant.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Recept van mijn moeder overgenomen.
We noemde het altijd "Prut". Een maaltijd om je vingers bij af te likken zo lekker.
We noemde het altijd "Prut". Een maaltijd om je vingers bij af te likken zo lekker.
Ingrediƫnten
Afhankelijk van de grootte van uw braadpan:
4 a 5 grote kipfilets of kippepoten, een kilo uien, 3 bakjes champignons, een pakje Blueband, verse laurier 3 a 4 blaadjes, kruidnagel (3 a4 stuks of 1 theelepel gemalen), 1 theelepel rozemarijn, 1 theelepel knoflookpoeder, peper en zout, groot glas witte wijn (half zoet), 3 a 4 stokbroden, 2 flesjes calve kerriesaus
4 a 5 grote kipfilets of kippepoten, een kilo uien, 3 bakjes champignons, een pakje Blueband, verse laurier 3 a 4 blaadjes, kruidnagel (3 a4 stuks of 1 theelepel gemalen), 1 theelepel rozemarijn, 1 theelepel knoflookpoeder, peper en zout, groot glas witte wijn (half zoet), 3 a 4 stokbroden, 2 flesjes calve kerriesaus
Hulpmiddelen & keukengerei
Braadpan, snijplank, scherp mes voor de uien, spaan of pollepel
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1477151
Homepage ID
2889429
Teller
2
Bron
Oma Joke
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid