Heerlijke stamppot pittige spitskool met ketjap rookworst

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 02/12/2020 - 18:38
Bereidingswijze

Spitskoolstamppot:
Verhit de olie in een hapjespan of wok.
Bak hierin de ui en de knoflook lichtbruin.
Voeg de wortelreepjes en de prei toe en bak dit plm. 2 minuten mee.
Voeg de gesneden spitskool hieraan toe en bak dit al omscheppend plm. 4 minuten mee.
Roer het kerriepoeder erdoor en bak ook even mee tot het lekker gaat geuren.
Voeg de verkruimelde bouillontablet, tijm en, sambal oelek toe. Roer alles goed door elkaar.
Maak op smaak met peper en zout.
Laat de spitskool nog even lekker sudderen. De kool moet wel beetgaar blijven. Er komt van de spitskool genoeg vocht vrij. Mocht dit niet het geval zijn voeg dan een klein beetje water toe.

Kook de aardappelen gaar in water met zout. Afgieten en goed droogstomen.
Stamp de aardappelen fijn met een aardappelstamper. Roer de boter door de aardappelen.
Stamp de spitskool door de aardappelen.
Is de stamppot te droog dan nog een scheutje melk of wat boter toevoegen.

Ketjap rookworst
Verhit de olie in de pan.
Bak hierin de ui- en knoflooksnippers lichtbruin.
Voeg de plakjes rookworst toe en bak ze even mee.
Maak op smaak met sambal en ketjap.
Alles goed doorwarmen en opdienen maar.
Lekker op allerlei stamppotten.
Afbeelding
Heerlijke stamppot pittige spitskool met ketjap rookworst
Heerlijke stamppot pittige spitskool met ketjap rookworst
Heerlijke stamppot pittige spitskool met ketjap rookworst
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit Oosterse - beetje pittige - stamppotje spitskool is erg lekker door de toevoeging en kerrie en het meebakken van de prei, wortel, ui en knoflook.
Dit keer gemaakt met gebakken plakjes rookworst in een heerlijke ketjapsaus.
Ingrediënten
Stamppot spitskool:
Plm. 600 gram kruimige aardappelen, geschild in stukken
2 eetlepels zonnebloemolie
1 middelgrote ui, gepeld en gesnipperd
2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd
1 flinke prei, gewassen in halve smalle ringen
1 kleine winterpeen, geschild in smalle reepjes
Plm. 400 gram gesneden spitskool
1 afgestreken eetlepel kerriepoeder
1 kruidenbouillontablet, verkruimeld
2 theelepels gedroogde tijm
Peper, zout
1 theelepel sambal oelek
20 gram (room)boter
Eventueel een scheutje melk

Ketjap rookworst
1 eetlepel zonnebloemolie
1 kleine ui, gepeld en gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
½ rookworst (geweld in plakjes gesneden)
1 theelepel sambal badjak
3 eetlepels ketjap manis (zoet)
Hulpmiddelen & keukengerei
pan voor de aardappelen
aardappelstamper
hapjespan, wok of grote koekenpan
kleine koekenpan
Leuke tips
De ketjap rookworst is ook lekker op boerenkoolstamppot, zuurkoolstamppot, andijviestamppot, hutspot, etc.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1477031
Homepage ID
886977
Teller
3779
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
20
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Author Image
pwiggers
Gelegenheid