Bereidingswijze
-Pel de scampi, snijd ze aan de rugzijde in en verwijder het darmkanaal.
Maak de persillade:
- Doe hiervoor het brood samen met de peterselie, een teentje look, peper en zout in de keukenrobot of blender. -Rasp er wat zeste van citroen bij (ongeveer een koffielepeltje van het gele gedeelte van de schil). Hak alles kort op lage stand, zodat de persillade niet te fijn wordt.
-Kruid de scampi met peper en zout en bak ze kort aan in gesmolten boter en besprenkel ze met wat citroensap.
-Haal ze uit de pan en wentel ze in de persillade.
-Leg de scampi op een ovenplaat en laat ze nog een vijftal minuutjes op 200 graden korsten in de oven. Zo wordt de persillade heerlijk krokant.
-Maak de currymayonaise in een maatbeker.
- Doe er de eieren in, samen met de currypasta, azijn en de olie. Mix met een staafmixer tot je een mooie gladde currymayonaise hebt.
Maak de persillade:
- Doe hiervoor het brood samen met de peterselie, een teentje look, peper en zout in de keukenrobot of blender. -Rasp er wat zeste van citroen bij (ongeveer een koffielepeltje van het gele gedeelte van de schil). Hak alles kort op lage stand, zodat de persillade niet te fijn wordt.
-Kruid de scampi met peper en zout en bak ze kort aan in gesmolten boter en besprenkel ze met wat citroensap.
-Haal ze uit de pan en wentel ze in de persillade.
-Leg de scampi op een ovenplaat en laat ze nog een vijftal minuutjes op 200 graden korsten in de oven. Zo wordt de persillade heerlijk krokant.
-Maak de currymayonaise in een maatbeker.
- Doe er de eieren in, samen met de currypasta, azijn en de olie. Mix met een staafmixer tot je een mooie gladde currymayonaise hebt.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en super lekker; je kan dit ook als voorgerechtje geven met wat sla
Ingrediƫnten
24 scampi
12 sneetjes witbrood
1 citroen
1 takje krulpeterselie
1 teentje look
3 eieren
5 dl druivenpitolie
1 el eetlepcurrypasta
1 flinke scheut witte wijnazijn
12 sneetjes witbrood
1 citroen
1 takje krulpeterselie
1 teentje look
3 eieren
5 dl druivenpitolie
1 el eetlepcurrypasta
1 flinke scheut witte wijnazijn
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1476955
Homepage ID
1090993
Teller
8
Bron
solo
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid