Bereidingswijze
Haal de tonijn een half uur van te voren uit de koeling.
Haal de houterige stukken van de zeekraal indien nodig.
Snij de radijs in dunne plakjes.
Verwarm de oven voor op 160 C.(onder/boven warmte, geen hetelucht)
Smeer de tonijn steaks in met olie en bestrooi met zeezout.
Zet een flinke pan met ruim water en zout op het vuur.
Bak/Grill de tonijnsteaks op hoog vuur tot beide zijden bruin zijn(ongeveer een minuut per zijde)
Pak de steaks in aluminiumfolie en leg deze in een ovenschaal in de oven voor 8 min.
Blancheer nu de zeekraal voor 2 a 3 minuten. En laat uitlekken.
Leg de steaks op een bord met een portie zeekraal met daarover de radijs.
Haal de houterige stukken van de zeekraal indien nodig.
Snij de radijs in dunne plakjes.
Verwarm de oven voor op 160 C.(onder/boven warmte, geen hetelucht)
Smeer de tonijn steaks in met olie en bestrooi met zeezout.
Zet een flinke pan met ruim water en zout op het vuur.
Bak/Grill de tonijnsteaks op hoog vuur tot beide zijden bruin zijn(ongeveer een minuut per zijde)
Pak de steaks in aluminiumfolie en leg deze in een ovenschaal in de oven voor 8 min.
Blancheer nu de zeekraal voor 2 a 3 minuten. En laat uitlekken.
Leg de steaks op een bord met een portie zeekraal met daarover de radijs.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
eerste hoofdgang van valentijn 7 gangen
Ingrediƫnten
500 gram tonijn(4 steaks)
400 gram zeekraal
4 a 6 radijzen
olijfolie
peper en zout
400 gram zeekraal
4 a 6 radijzen
olijfolie
peper en zout
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1476865
Homepage ID
1967699
Teller
3
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid