Bereidingswijze
Leg 8 amuselepels klaar. Leg op elke lepel een tot een roosje opgevouwen plakje rosbief. Je maakt een roosje door het plakje twee keer dubbel te vouwen totdat er een kwart rondje ontstaat. Dit rondje vouw je weer open tot een roosje.
Meng in een schaaltje de geitenkaas met de pesto, de mierikswortel en een paar druppels truffelolie. Schep een beetje geitenkaasmengsel op elke rosbiefroosje.
Snijd een paar dunne ringetjes van het lente-uitje, deze zijn voor de garnering. Garneer de amuses met de lente-ui en een paar kappertjes.
Meng in een schaaltje de geitenkaas met de pesto, de mierikswortel en een paar druppels truffelolie. Schep een beetje geitenkaasmengsel op elke rosbiefroosje.
Snijd een paar dunne ringetjes van het lente-uitje, deze zijn voor de garnering. Garneer de amuses met de lente-ui en een paar kappertjes.
Aantal personen
8.00
Aantal stuks
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een simpel en makkelijk te maken lepelamuse met een vleugje mierikswortel door de geitenkaas … houd het simpel, dan krijg je vaak het beste resultaat.
Ingrediënten
8 plakjes rosbief
100 gram geitenkaas
½ eetlepel groene pesto alla Genovese
½ theelepel mierikswortel
een paar druppels truffelolie
een paar kappertjes
1 lente-ui
100 gram geitenkaas
½ eetlepel groene pesto alla Genovese
½ theelepel mierikswortel
een paar druppels truffelolie
een paar kappertjes
1 lente-ui
Hulpmiddelen & keukengerei
8 amuselepels
Leuke tips
Vervang de kappertjes door een paar stukjes fijngesnipperde augurk (zoet-zuur)
De Manzanilla sherry Solear van wijnhuis Barbadillo is de beste van Spanje. Hij heeft een iets ziltige smaak met een heerlijke frisse droge afdronk. De sherry is lekker als aperitief met daarbij deze lekker amuse met rosbief en geitenkaas.
De Manzanilla sherry Solear van wijnhuis Barbadillo is de beste van Spanje. Hij heeft een iets ziltige smaak met een heerlijke frisse droge afdronk. De sherry is lekker als aperitief met daarbij deze lekker amuse met rosbief en geitenkaas.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Amuse
Recept ID
1476859
Homepage ID
1967699
Teller
60
Bron
https://amuse-recepten.nl/rosbiefroosjes-met-geitenkaas/
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid