Roze consommé van Parijse champignons

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/21/2020 - 08:22
Bereidingswijze
-Maak de champignons schoon en snij ze in dunne plakjes. Bak ze 10 minuten in de warme boter. Bestrooi ze met zout en peper.
-Voeg de kippenbouillon toe aan de tomatenpuree en breng aan de kook. Schep er een kommetje bouillon uit en bewaar het op kamertemperatuur.
-Laat de soep 5 min. sudderen en pureer ze daarna. Meng de eierdooier en de verse room met het kommetje bouillon en giet het geheel in de soep onder voortdurend roeren.
-Klop de bereiding op en laat ze 5 minuten op een zacht vuurtje indikken. Bestrooi met peterselie.
Afbeelding
Roze consommé van Parijse champignons
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere soep die makkleijk te bereiden is 
Ingrediënten
40 g boter
1 ei
1 soeplepel gesnipperde peterselie
1 snuifje geraspte muskaatnoot
1 l kippenbouillon
300 g Parijse champignons
2 soeplepels tomatenconcentraat
15 cl verse room
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1476489
Homepage ID
1090993
Teller
2
Bron
delhaize
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid