Bereidingswijze
-Pel de ui en hak fijn.
-Giet de olie in een kookpan en stoof er de ui in aan.
-Haal van het vuur en doe er de rijst bij. Meng zodat de rijst de olie opneemt.
-Voeg vervolgens de kruiden toe en overgiet met water.
- Laat 8 min. koken met gesloten deksel.
-Voeg de schoongemaakte en in stukken gesneden champignons toe. Laat op een zacht vuurtje koken en roer regelmatig tot de rijst gaar is.
-Voeg bij een te snelle verdamping tijdens het koken eventueel een beetje water toe. Breng op smaak met peper en zout.
-Giet de olie in een kookpan en stoof er de ui in aan.
-Haal van het vuur en doe er de rijst bij. Meng zodat de rijst de olie opneemt.
-Voeg vervolgens de kruiden toe en overgiet met water.
- Laat 8 min. koken met gesloten deksel.
-Voeg de schoongemaakte en in stukken gesneden champignons toe. Laat op een zacht vuurtje koken en roer regelmatig tot de rijst gaar is.
-Voeg bij een te snelle verdamping tijdens het koken eventueel een beetje water toe. Breng op smaak met peper en zout.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker en makkelijk ...misschien een tip voor al de romeo's met Valentijn om hun geliefde eens te verwennen? Dit vegetarisch gerecht past zeer goed bij wild of gevogelte
Ingrediënten
1 eetlepel arachideolie
Peper van de molen
1 kruidnagel
1 stukje steranijs
3 korianderzaadjes
2 kardemomzaadjes
Fleur de sel
200 g basmatirijst
200 g bruine champignons
1 rode ui
Peper van de molen
1 kruidnagel
1 stukje steranijs
3 korianderzaadjes
2 kardemomzaadjes
Fleur de sel
200 g basmatirijst
200 g bruine champignons
1 rode ui
Leuke tips
-Dit vegetarische gerecht met zachte kruiden past ook perfect bij wild of gevogelte.
Een gezond extraatje: Deze vetarme bron van complexe koolhydraten (doorgaans niet genoeg aanwezig in onze voeding) geeft je gedoseerde energie, onder meer dankzij de vezels van de champignons.
Een gezond extraatje: Deze vetarme bron van complexe koolhydraten (doorgaans niet genoeg aanwezig in onze voeding) geeft je gedoseerde energie, onder meer dankzij de vezels van de champignons.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1476301
Homepage ID
1090993
Teller
6
Bron
delhaize
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid