Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op op 175 g. C. . vet het bakblik in met een beetje zachte boter,zonnebloemolie en bloem.
meng de boter,suiker vanille suiker citroen rasp en zout in een beslagkom. voeg de eieren al mixend een voor een toe aan het botermengsel. Voeg pas je volgende ei toe als de vorige helemaal is opgenomen. Spatel dan de bloem en het bakpoeder door het beslag. snijd de oliebollen in stukjes en mix deze als laatste door het beslag.
Stort het beslag in de bakvorm en strijk het glad. zet dan het cakeblik voor een uur in het midden van de oven.
Prik na 60 min . met een satéprikker in het midden van de de cake, als hij er schoon uit komt is de cake gaar.
neem de cake uit de oven en laat hem 10 min. afkoelen. haal de cake uit het blik ten laat verder afkoelen op een rooster.
Strooi er tot slot flink wat poedersuiker over de cake.
meng de boter,suiker vanille suiker citroen rasp en zout in een beslagkom. voeg de eieren al mixend een voor een toe aan het botermengsel. Voeg pas je volgende ei toe als de vorige helemaal is opgenomen. Spatel dan de bloem en het bakpoeder door het beslag. snijd de oliebollen in stukjes en mix deze als laatste door het beslag.
Stort het beslag in de bakvorm en strijk het glad. zet dan het cakeblik voor een uur in het midden van de oven.
Prik na 60 min . met een satéprikker in het midden van de de cake, als hij er schoon uit komt is de cake gaar.
neem de cake uit de oven en laat hem 10 min. afkoelen. haal de cake uit het blik ten laat verder afkoelen op een rooster.
Strooi er tot slot flink wat poedersuiker over de cake.
Aantal personen
14.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
al een paar jaar gemaakt en nog steeds lekker , ook als je bv met koningsdag op de kermis wat oliebollen hebt gehaald
Ingrediënten
5 oliebollen, 4 eieren, 200 g. boter(kamertemperatuur) 200 g. suiker ,200 g . bloem,1 tl bakpoeder, 1 tl vanillesuiker, 1 tl zonnebloem olie, rasp van 1 citroen, snufje zout, Poedersuiker.
Hulpmiddelen & keukengerei
Mixer , cake vorm .
Leuke tips
Variatietips:
mix wat rozijnen en noten door je beslag.
nog meer oliebollen over ? snijd deze in blokjes van 1 cm er leg ze op het beslag als extra topping.
mix wat rozijnen en noten door je beslag.
nog meer oliebollen over ? snijd deze in blokjes van 1 cm er leg ze op het beslag als extra topping.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1476103
Homepage ID
2830089
Teller
26
Bron
Aldi krantje
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid