Bereidingswijze
Bereidingstijd: 20 min + kooktijd 25 min
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Meng de boter en de bloem in een slakom tot je een zanderige mengeling krijgt. Voeg de eierdooier toe (zet het eiwit opzij). Meng.
-Voeg het paneermeel, de kaas, het zout en de peper toe en meng.
-Voeg wat melk toe als het deeg te droog is. Maak balletjes ter grootte van een noot.
-Leg een blad bakpapier op een ovenplaat en bestrijk het met olie. Klop het eiwit lichtjes.
-Dompel de balletjes in het eiwit en leg ze op de ovenplaat.
-Zet de plaat vervolgens 25 min in de oven tot de balletjes goudgeel gebakken zijn.
-Draai ze halverwege de baktijd om.
warm serveren
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Meng de boter en de bloem in een slakom tot je een zanderige mengeling krijgt. Voeg de eierdooier toe (zet het eiwit opzij). Meng.
-Voeg het paneermeel, de kaas, het zout en de peper toe en meng.
-Voeg wat melk toe als het deeg te droog is. Maak balletjes ter grootte van een noot.
-Leg een blad bakpapier op een ovenplaat en bestrijk het met olie. Klop het eiwit lichtjes.
-Dompel de balletjes in het eiwit en leg ze op de ovenplaat.
-Zet de plaat vervolgens 25 min in de oven tot de balletjes goudgeel gebakken zijn.
-Draai ze halverwege de baktijd om.
warm serveren
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere warme krokante balletjes , super !
Ingrediënten
Zwarte peper
zout
1 groot ei
50 g boter
150 g patisseriebloem
2 eetlepels olijfolie
80 g geraspte Parmezaanse kaas
20 g paneermeel
zout
1 groot ei
50 g boter
150 g patisseriebloem
2 eetlepels olijfolie
80 g geraspte Parmezaanse kaas
20 g paneermeel
Hulpmiddelen & keukengerei
bakpapier
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1476023
Homepage ID
1090993
Teller
887
Bron
delhaize
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid