Bereidingswijze
-Snij de bloemkool in kleinere roosjes.
-Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de roosjes 15 minuten. Je kan ze ook stomen. Laat goed uitlekken maar hou wat van het kookvocht bij.
-Verwarm de oven voor op 180 °C.
-Schil de wortelen en snij in fijne blokjes.
-Breng opnieuw een pot water aan de kook en kook (of stoom) de wortelblokjes 5 minuten en giet af.
-Snij de ui fijn.
-Was en snij het wit van de prei fijn.
-Snij de selder in fijne blokjes.
-Snij de kip in reepjes.
-Doe de gekookte bloemkool in een blender of keukenrobot en verkruimel er de groentebouillon bij. Voeg een snuf peper, zout en nootmuskaat toe. Mix tot een glad geheel. Voeg eventueel nog wat van het kookvocht van de bloemkool toe voor een vloeiende saus.
-Leg de kippenreepjes in een ovenschaal en kruid met peper en zout.
-Leg er de prei, ui, selder en de wortelen op en schep er de bloemkoolsaus bovenop.
-Strooi er de gratinkaas over en zet 25 minuten in de voorverwarmde oven, waarvan de laatste 5 minuten onder de grill.
-Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de roosjes 15 minuten. Je kan ze ook stomen. Laat goed uitlekken maar hou wat van het kookvocht bij.
-Verwarm de oven voor op 180 °C.
-Schil de wortelen en snij in fijne blokjes.
-Breng opnieuw een pot water aan de kook en kook (of stoom) de wortelblokjes 5 minuten en giet af.
-Snij de ui fijn.
-Was en snij het wit van de prei fijn.
-Snij de selder in fijne blokjes.
-Snij de kip in reepjes.
-Doe de gekookte bloemkool in een blender of keukenrobot en verkruimel er de groentebouillon bij. Voeg een snuf peper, zout en nootmuskaat toe. Mix tot een glad geheel. Voeg eventueel nog wat van het kookvocht van de bloemkool toe voor een vloeiende saus.
-Leg de kippenreepjes in een ovenschaal en kruid met peper en zout.
-Leg er de prei, ui, selder en de wortelen op en schep er de bloemkoolsaus bovenop.
-Strooi er de gratinkaas over en zet 25 minuten in de voorverwarmde oven, waarvan de laatste 5 minuten onder de grill.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zin in een heerlijke ovenschotel van bij ons, die toch ook lekker licht is? Het klassieke 'dakje' van aardappelpuree vervangen we door een verrassend lekkere bloemkoolsaus. Daaronder kippenreepjes en nog tal van groentjes. Als je dit naar binnen gewerkt hebt, voel je je kiplekker!
Ingrediënten
300 g bloemkool
2 wortelen
1 ui
1 prei
1 stengel selder
2 kipfilet
½ groentebouillonblokje
60 g gratinkaas
snufje nootmuskaat
peper en zout
2 wortelen
1 ui
1 prei
1 stengel selder
2 kipfilet
½ groentebouillonblokje
60 g gratinkaas
snufje nootmuskaat
peper en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1476001
Homepage ID
1090993
Teller
6
Bron
15 gram
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid