Bereidingswijze
-Verwarm de boter in een kookpot en stoof het fijngesnipperde sjalotje glazig aan.
-Voeg de geperste knoflook, de fijngeraspte gember en de chilipeper toe en laat even meestoven.
-Snijd de mango in fijne blokjes en doe ze in de pot. Voeg het sinaasappelsap, het water, de wijnazijn en de honing toe.
-Laat het mengsel op een zacht vuurtje sudderen tot het stroperig wordt en de stukjes mango zacht zijn (+/- 25 minuten).
-Schep de chutney in een gesteriliseerde glazen pot en sluit af.
-Kruid de gamba's met peper en zout. Bak de gamba's gaar in een hete pan met anti-aanbaklaag.
-Lepel eerst een flinke schep chutney onderaan in de glaasjes.
-Spies de gamba's op een satéstokje en serveer samen met de chutney.
-Voeg de geperste knoflook, de fijngeraspte gember en de chilipeper toe en laat even meestoven.
-Snijd de mango in fijne blokjes en doe ze in de pot. Voeg het sinaasappelsap, het water, de wijnazijn en de honing toe.
-Laat het mengsel op een zacht vuurtje sudderen tot het stroperig wordt en de stukjes mango zacht zijn (+/- 25 minuten).
-Schep de chutney in een gesteriliseerde glazen pot en sluit af.
-Kruid de gamba's met peper en zout. Bak de gamba's gaar in een hete pan met anti-aanbaklaag.
-Lepel eerst een flinke schep chutney onderaan in de glaasjes.
-Spies de gamba's op een satéstokje en serveer samen met de chutney.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gamba's op een stokje, altijd een topper op eindejaar. Een tikkeltje exotisch, maar vooral super eenvoudig!op gang te trekken!
Ingrediënten
400 g gamba's (gepeld en darmkanaal verwijderd)
150 g mango
1 teentje knoflook, geperst
2 cm gember, fijngeraspt
1/2 chilipeper, in fijne stukjes
1 el sinaasappelsap
2 el water
1 tl witte wijnazijn
2 el honing
Peper en zout
Solo Bakken & Braden
150 g mango
1 teentje knoflook, geperst
2 cm gember, fijngeraspt
1/2 chilipeper, in fijne stukjes
1 el sinaasappelsap
2 el water
1 tl witte wijnazijn
2 el honing
Peper en zout
Solo Bakken & Braden
Hulpmiddelen & keukengerei
satéprikkers
Leuke tips
De chutney kan je perfect de avond voordien maken en enkele dagen bewaren in de koelkast. Als je nog wat oud brood hebt, kan je perfect een paar stukjes brood toasten en erbij serveren. De chutney is namelijk lekker met een stukje brood.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Caribisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1475941
Homepage ID
1090993
Teller
7
Bron
solo
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid