KROKETTEN MET KRAB, VIS EN LIMOENMAYO

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 12/28/2019 - 08:46
Bereidingswijze
1. Verwarm de frituurolie tot 180 graden.
2. Mix de krab, de witte vis, 2 eetlepels gehakte peterselie en de room fijn in een blender.
3. Breng op smaak met peper en zout en zet de vulling 10 minuten in de koelkast.
4. Maak met je handen de vorm van de kroketjes (rond of langwerpig).
5. Haal de kroketten daarna door het eiwit en rol ze door het bloem-paneermeelmengsel.
6. Frituur de kroketjes goudbruin.
7. Dep de peterselieplukjes goed droog voor je ze één minuut mee frituurt.
8. Meng voor de limoenmayo twee eetlepels mayonaise met één theelepel limoensap en wat geraspte limoenzeste.
9. Serveer de kroketten warm met een toefje limoenmayo en een gefrituurd plukje peterselie.
Afbeelding
KROKETTEN MET KRAB, VIS EN LIMOENMAYO
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=10ptEen versgemaakt hapje in minder dan een halfuur, hallo kroket? Volg het recept en pak grandioos uit met deze aperotopper.
Ingrediënten
200 g krabben vlees uit blik,uitgelekt
200g witte visfilet,inblokjes gesneden
1dl SoloCrèmefine ( room)
2 el fijn gehakte peterselie
12plukjes peterselie
peper en zout
3 el bloem
3 el paneermeel
1 eiwit
2 el mayo
zeste van limoen
1 tl limoensap
frituurolie
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1475939
Homepage ID
1090993
Teller
4
Bron
solo
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid