'The day af­ter'-ont­bijt

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/27/2019 - 07:57
Bereidingswijze
-Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
-Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de ui met de knoflook.
-Voeg de spekreepjes, de groente en de aardappel toe en bak goudbruin.
-Breek de eieren boven de pan en leg er de cherrytomaten tussen.
-Snijd de kruiden fijn.
-Bak tot het eiwit van de eieren net gestold is en bestrooi met de kruiden.

- Serveer met brood, sla, de avocado, de sriracha

Afbeelding
'The day af­ter'-ont­bijt
'The day af­ter'-ont­bijt
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Is de champagne iets te hard gegaan gisteren? Dit pittig ontbijtje helpt je er weer een beetje bovenop.
Ingrediënten
1 ui
2 tenen knoflook
25 g ongezouten roomboter
100 g magere gerookte spekreepjes
250 g groente (bijv. worteltjes of champignons)
300 g aardappelen (gekookt of gebakken)
4 middelgrote eieren
100 g cherrytomaten
10 g verse selderij
10 g verse bieslook
4 sneetjes brood
100 g sla (bijv. rucola of misticanza)
1 avocado
½ el sriracha
Leuke tips
Bereidingstip:
Een eiergerecht zoals dit is ideaal om restjes te verwerken. De gebruikte hoeveelheden zijn richtlijnen. Wat en hoeveel je er precies in doet, kun je zelf bepalen.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Ontbijt
Recept ID
1475917
Homepage ID
1090993
Teller
6
Bron
AH
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid