Bereidingswijze
-Kook de eieren in 8 min. hard.
-Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer in de lengte.
-Haal de dooiers eruit en doe deze in het bakje van de staafmixer.
-Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in het bakje.
-Houd 2 takjes peterselie apart, doe de rest ook in de hoge beker bij de eieren en avocado. Voeg ook de mayonaise en het citroensap toe.
-Maal fijn en breng op smaak met peper en zout.
-Schep de vulling in een spuitzak en vul de eieren ermee. Leg op elk eitje een klein schepje van de zalmeitjes. Haal de blaadjes van de takjes peterselie en garneer de eitjes hiermee.
-Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer in de lengte.
-Haal de dooiers eruit en doe deze in het bakje van de staafmixer.
-Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in het bakje.
-Houd 2 takjes peterselie apart, doe de rest ook in de hoge beker bij de eieren en avocado. Voeg ook de mayonaise en het citroensap toe.
-Maal fijn en breng op smaak met peper en zout.
-Schep de vulling in een spuitzak en vul de eieren ermee. Leg op elk eitje een klein schepje van de zalmeitjes. Haal de blaadjes van de takjes peterselie en garneer de eitjes hiermee.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Geen kersthapje zo klassiek als gevulde eieren. Wie kent ze niet van vroeger? Deze kerst maken ze hun comeback! Maar dan wel met een twist: gevulde eieren met… avocado!
Ingrediënten
6 middelgrote eieren
1 eetrijpe avocado
5 g platte peterselie
1 tl citroensap
3 el mayonaise
20 g zalmeitjes
1 eetrijpe avocado
5 g platte peterselie
1 tl citroensap
3 el mayonaise
20 g zalmeitjes
Hulpmiddelen & keukengerei
spuitzak met kartelmondje
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1475915
Homepage ID
1090993
Teller
2
Bron
AH
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid