Bereidingswijze
De dipsaus:
-Maak een dipsaus met de Knorr Vloeibare Bouillon Thai, de gember, de chilipeper en een scheutje water. Laat de smaken even in het sausje trekken.
De sushirol:
-Snijd de zalm, de gepelde avocado (besprenkel met limoensap) en de ontpitte komkommer in reepjes.
-Schil en spoel de rammenas en hak hem fijn in een keukenrobot of blender. Meng daarna de stukjes met de verse roomkaas en de rijstazijn. Kruid goed af met peper.
-Nu kan het rollen van de sushi beginnen:
-Leg een norivel op een sushimatje en bedek met een laagje van 1 cm rammenasmengeling. Laat aan de uiteinden 2 cm vrij om later de sushirol dicht te kleven.
-Leg de reepjes avocado, zalm en komkommer net onder het midden op het rammenaslaagje en rol dan het norivel van beneden naar boven op door middel van het matje. Duw goed aan tijdens het rollen.
-Tot slot wrijf je het uiteinde van het norivel in met een mespuntje wasabi en een beetje water en kleef je zo de rol dicht.
-Snijd de sushirollen in 4 stukken en serveer met het heerlijke sausje.
-Maak een dipsaus met de Knorr Vloeibare Bouillon Thai, de gember, de chilipeper en een scheutje water. Laat de smaken even in het sausje trekken.
De sushirol:
-Snijd de zalm, de gepelde avocado (besprenkel met limoensap) en de ontpitte komkommer in reepjes.
-Schil en spoel de rammenas en hak hem fijn in een keukenrobot of blender. Meng daarna de stukjes met de verse roomkaas en de rijstazijn. Kruid goed af met peper.
-Nu kan het rollen van de sushi beginnen:
-Leg een norivel op een sushimatje en bedek met een laagje van 1 cm rammenasmengeling. Laat aan de uiteinden 2 cm vrij om later de sushirol dicht te kleven.
-Leg de reepjes avocado, zalm en komkommer net onder het midden op het rammenaslaagje en rol dan het norivel van beneden naar boven op door middel van het matje. Duw goed aan tijdens het rollen.
-Tot slot wrijf je het uiteinde van het norivel in met een mespuntje wasabi en een beetje water en kleef je zo de rol dicht.
-Snijd de sushirollen in 4 stukken en serveer met het heerlijke sausje.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en super lekker
Ingrediënten
3 tl Knorr Vloeibare Bouillon Thai
1tl geraspte verse gemberwortel
½ rode peper, fijngehakt
150 g zalmfilet
1 avocado
1 limoen
1 komkommer
350 g witte rammenas
2 el verse roomkaas
1 tl rijstazijn
peper
4 norivelletjes
wasabipasta
1tl geraspte verse gemberwortel
½ rode peper, fijngehakt
150 g zalmfilet
1 avocado
1 limoen
1 komkommer
350 g witte rammenas
2 el verse roomkaas
1 tl rijstazijn
peper
4 norivelletjes
wasabipasta
Hulpmiddelen & keukengerei
sushimatje
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1475905
Homepage ID
1090993
Teller
14
Bron
solo-knorr
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid