Voet­balsus­hi

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/26/2019 - 12:11
Bereidingswijze
-Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een ruime schaal en roer de azijn erdoor. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
-Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd in heel kleine blokjes.
-Snijd de zalm in kleine stukjes en meng met de mayonaise, jalapeñopeper, komkommer en het sesamzaad.
-Leg een stuk vershoudfolie in een kopje. Schep hierop een portie van de rijst (voor 1 voetbal) en verspreid de rijst met natte handen tegen de rand van het kommetje.
-Verdeel ½ el zalmmengsel erover en trek de folie er strak omheen, zodat een klein balletje ontstaat. Draai de folie dicht. Maak zo ook de rest van de ballen. Gebruik telkens hetzelfde stukje folie.
-Knip uit de norivellen ca. 60 kleine rondjes of zeshoekjes. Plak de rondjes met een beetje water op de rijstballetjes. Verdeel de tuinkers over een schaal en verdeel de sushi erover.
Serveertip:
Lekker met sojasaus om te dippen (let op, het recept is dan niet meer glutenvrij).
Afbeelding
Voet­balsus­hi
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Met deze gevulde sushi in de vorm van voetballen scoor je sowieso!
Ingrediënten
150 g sushirijst
45 ml Saitaku rijstazijn
1 snoepkomkommer
125 g warmgerookte zalmsteaks
2 el mayonaise
2 el La Morena jalapeñopeper in pot
1 el geroosterd zwart sesamzaad
2 norivellen
1 bakje tuinkers
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1475899
Homepage ID
1090993
Teller
5
Bron
AH
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Author Image
marcdepester
Gelegenheid