Kipgehaktballetjes in bladerdeeg met gesmolten kaasdip

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 11/30/2019 - 06:31
Bereidingswijze
1 Pel en plet de knoflook. Hak de basilicumblaadjes en zongedroogde tomaten fijn.
2 Meng het kipgehakt met het ei, paneermeel, de knoflook, basilicum, zongedroogde tomaten en wat extra peper. Meng alles goed en rol bolletjes van het gehakt(diameter 2-3 cm).
3 Bak de balletjes rondom rond bruin in een scheut olijfolie.
4 Snijd het deksel van het brie – of camembertbolletje.
5 Rol de 2 bladerdeegrollen open. Leg in het midden van het eerste bladerdeegvel het brie – of camembertbolletje. Leg op de bladerdeeg overblijft bakpapiervelletjes.
6 Leg nu het tweede bladerdeegvel bovenop de kaas. Maak in het bovenste bladerdeegvel insnijdingen van het uiteinde naar het midden om de 5 cm.
7 Leg op elk uiteinde een gehaktballetje, rol de bladerdeeg om het gehakt en rol verder op naar het midden. Haal het bakpapier weg en doe hetzelfde voor het tweede bladerdeegvel.
8 Wrijf in met eigeel en zet in een voorverwarmde oven op 185°C gedurende 25-30 minuten of tot goudbruin.
9 Serveer onmiddellijk.
Afbeelding
Kipgehaktballetjes in bladerdeeg met gesmolten kaasdip
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De perfecte lekkere party hap !
Ingrediënten
400 g kipgehakt
1 camembert (of brie) bolletje
1 knoflook teentje
8 basilicum blaadjes
1 ei
100 g paneermeel
2 el zongedroogde tomaten
2 bladerdeeg rollen
olijfolie
peper
1 eidooier
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1475337
Homepage ID
1090993
Teller
4
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid