Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kook de spruitjes beetgaar in water met zout in plm 5 tot 7 minuten (afhankelijk van de grootte). Giet de spruitjes af.
Kook de aardappelen gaar in water met zout. Giet ze af en stoom ze goed droog.
Stamp de aardappelen fijn en maak hiervan met de melk en boter een dikke puree.
Maak de puree op smaak met boter, peper, zout en nootmuskaat.
Roer 2/3 deel van de geraspte kaas door de aardappelpuree.
Verhit de olie in de koekenpan.
Bak hierin de uisnippers glazig.
Voeg de rauwe ham hieraan toe en bak deze mee tot lichtbruin.
Bak het kerriepoeder even mee.
Roer de spruitjes door het ham/uimengsel.
Doe de spruitjes in de ovenschaal.
Verdeel de aardappelkaas-puree over de spuitjes.
Bestrooi met de rest van de geraspte kaas.
Zet de schaal nog plm. 20 tot 30 minuten in het midden van de oven tot de puree lichtbruin gekleurd is.
Kook de spruitjes beetgaar in water met zout in plm 5 tot 7 minuten (afhankelijk van de grootte). Giet de spruitjes af.
Kook de aardappelen gaar in water met zout. Giet ze af en stoom ze goed droog.
Stamp de aardappelen fijn en maak hiervan met de melk en boter een dikke puree.
Maak de puree op smaak met boter, peper, zout en nootmuskaat.
Roer 2/3 deel van de geraspte kaas door de aardappelpuree.
Verhit de olie in de koekenpan.
Bak hierin de uisnippers glazig.
Voeg de rauwe ham hieraan toe en bak deze mee tot lichtbruin.
Bak het kerriepoeder even mee.
Roer de spruitjes door het ham/uimengsel.
Doe de spruitjes in de ovenschaal.
Verdeel de aardappelkaas-puree over de spuitjes.
Bestrooi met de rest van de geraspte kaas.
Zet de schaal nog plm. 20 tot 30 minuten in het midden van de oven tot de puree lichtbruin gekleurd is.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Herfst dus tijd voor ovenschotels en natuurlijk lekkere beetgare spruitjes.
Deze ovenschotel is zo lekker door de gebakken uitjes, gebakken rauwe ham en de kerrie. De aardappelpuree is gemengd met een deel van de geraspte kaas.
Deze ovenschotel is zo lekker door de gebakken uitjes, gebakken rauwe ham en de kerrie. De aardappelpuree is gemengd met een deel van de geraspte kaas.
Ingrediƫnten
400 gram spruitjes, schoongemaakt
4 grote kruimige aardappelen, geschild in stukken
2 eetlepels zonnebloemolie
1 grote ui, gepeld en gesnipperd
100 gram rauwe ham in reepjes
1 flinke eetlepel kerriepoeder
100 ml melk
10 gram roomboter
Peper, zout, nootmuskaat
50 gram geraspte belegen kaas
4 grote kruimige aardappelen, geschild in stukken
2 eetlepels zonnebloemolie
1 grote ui, gepeld en gesnipperd
100 gram rauwe ham in reepjes
1 flinke eetlepel kerriepoeder
100 ml melk
10 gram roomboter
Peper, zout, nootmuskaat
50 gram geraspte belegen kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
pannen voor de spruitjes en aardappelen
koekenpan
ovenschotel
koekenpan
ovenschotel
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1475145
Homepage ID
886977
Teller
2725
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid