Bereidingswijze
Snij de koolraap in plakken. Verwijder de schil en snij de koolraap in blokjes.
Kook de koolraap gaar (plm. 10 tot 15 minuten) in water met een vleesbouillontablet.
Afgieten, maar en paar eetlepels van het kooknat apart houden.
Kook de aardappelen gaar in water met zout.
Stamp de aardappelen fijn en breng de puree op smaak met zout, peper, nootmuskaat en 2 eetlepels roomboter.
Vind je de puree nog wat te dik roer er dan een scheutje melk doorheen.
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Verhit de olie in een grote koekenpan of hapjespan.
Baak hierin het gehakt in grove stukken lichtbruin.
Voeg de uisnippers toe en bak ze mee tot lichtbruin.
Gehakt toevoegen en rul bakken.
Op smaak maken met peper, zout, nootmuskaat en een paar druppels worcestersaus.
Overgebleven kooknat samen met de blokjes koolraap door het gehakt mengen.
Doe dit mengsel in de vuurvaste schaal.
Aardappelpuree erover verdelen en bestrooien met de geraspte kaas.
In het midden van de tot 200 graden voorverwarmde oven zetten tot de bovenkant bruin kleurt. (plm. 25 tot 30 minuten )
Kook de koolraap gaar (plm. 10 tot 15 minuten) in water met een vleesbouillontablet.
Afgieten, maar en paar eetlepels van het kooknat apart houden.
Kook de aardappelen gaar in water met zout.
Stamp de aardappelen fijn en breng de puree op smaak met zout, peper, nootmuskaat en 2 eetlepels roomboter.
Vind je de puree nog wat te dik roer er dan een scheutje melk doorheen.
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Verhit de olie in een grote koekenpan of hapjespan.
Baak hierin het gehakt in grove stukken lichtbruin.
Voeg de uisnippers toe en bak ze mee tot lichtbruin.
Gehakt toevoegen en rul bakken.
Op smaak maken met peper, zout, nootmuskaat en een paar druppels worcestersaus.
Overgebleven kooknat samen met de blokjes koolraap door het gehakt mengen.
Doe dit mengsel in de vuurvaste schaal.
Aardappelpuree erover verdelen en bestrooien met de geraspte kaas.
In het midden van de tot 200 graden voorverwarmde oven zetten tot de bovenkant bruin kleurt. (plm. 25 tot 30 minuten )
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Koolraap is heerlijk. Lekker zoet van smaak. Koolraap moet je niet veerarren met koolrabi. Dat is een andere groente. Koolraap is heerlijk zoet van smaak en op vele manieren te bereiden. Een vergeten groente die er weer helemaal in komt.
Ik heb al een recept van shepard pie op mijn pagina staan, maar dan met winterpeen. Vandaag wilde ik koolraap eten maar niet gewoon met aardappelen. Toen bedacht ik dat ik de shepard pie ook wel met koolraap kon maken. Mijn eigen recept wat aangepast. We hebben heerlijk gegeten.
Ik heb al een recept van shepard pie op mijn pagina staan, maar dan met winterpeen. Vandaag wilde ik koolraap eten maar niet gewoon met aardappelen. Toen bedacht ik dat ik de shepard pie ook wel met koolraap kon maken. Mijn eigen recept wat aangepast. We hebben heerlijk gegeten.
Ingrediënten
750 gram kruimige aardappelen
1 middelgrote koolraap
1 runderbouillontablet
2 theelepels gedroogde tijm
1 grote ui, gepeld en gesnipperd
350 gram rundergehakt
2 eetlepels zonnebloemolie
peper, zout, nootmuskaat
scheutje melk
2 eetlepels roomboter
worcestersaus
50 gr geraspte Cheddarkaas of belegen Goudse kaas
1 middelgrote koolraap
1 runderbouillontablet
2 theelepels gedroogde tijm
1 grote ui, gepeld en gesnipperd
350 gram rundergehakt
2 eetlepels zonnebloemolie
peper, zout, nootmuskaat
scheutje melk
2 eetlepels roomboter
worcestersaus
50 gr geraspte Cheddarkaas of belegen Goudse kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
grote koekenpan of hapjespan
pureestamper
ovenschaal
pureestamper
ovenschaal
Leuke tips
Mijn shepards pie met winterpeen :
https://www.smulweb.nl/recepten/1068564/Shepards-pie-van-careen-uit-ierland
https://www.smulweb.nl/recepten/1068564/Shepards-pie-van-careen-uit-ierland
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Iers
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1475141
Homepage ID
886977
Teller
241
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid