Bereidingswijze
Vegetarische Tikka masala
hoofdgerecht: 4 personen
Voorbereiding:
Curry pasta
Zo maak je het
1. Pureer alle ingrediënten of maak ze fijn in een vijzel.
Yoghurt mengsel:
Dit goed door elkaar mengen
Bereiding:
Alle groenten snijden. Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Winterpeen circa 10 minuten koken en dan vocht eruit vergieten.
In grote wok of pan 2 el olie verhitten. Ui, Paprika en prei bakken. V. Gehakt, Curry pasta en Tomaten toevoegen en 1 min meebakken. Yoghurt-mengsel toevoegen
hoofdgerecht: 4 personen
Voorbereiding:
Curry pasta
Zo maak je het
1. Pureer alle ingrediënten of maak ze fijn in een vijzel.
Yoghurt mengsel:
Dit goed door elkaar mengen
Bereiding:
Alle groenten snijden. Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Winterpeen circa 10 minuten koken en dan vocht eruit vergieten.
In grote wok of pan 2 el olie verhitten. Ui, Paprika en prei bakken. V. Gehakt, Curry pasta en Tomaten toevoegen en 1 min meebakken. Yoghurt-mengsel toevoegen
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zelf verzonnen recept.
Ingrediënten
Curry pasta ingrediënten:
15 gram koriander, vers (blad en steel)
5 tenen knoflook
gember, vers en ongeveer de grootte van een duim
2 of 3 eetlepels gedroogde kokos
1 klein blikje tomatenpuree
3 El olie, liefst arachideolie
1 El milde paprikapoeder
1 El garam masala
1/2 /Tl zwarte peper, gemalen
2 Tl korianderzaad
2 Tl kurkuma
1 Tl komijnzaad
1/2 Tl zout
Garam masala:
Porties: 12
Ingrediënten
1 eetlepel gemalen komijn
1,5 tl korianderpoeder
1 1/2 tl gemalen kardemom
1 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
1 tl kaneelpoeder
1/2 theelepel gemalen kruidnagel
1/2 tl gemalen nootmuskaat
Het yoghurt-mengsel:
4 Dl Kook room
2 el citroensap
1 el olie
De rijst en groente:
Ingrediënten:
Basmati rijst
3 tomaten
olie
1 paprika
1 prei
1 ui
1 winterpeen
1 pakje( Vegetarische) gehakt
15 gram koriander, vers (blad en steel)
5 tenen knoflook
gember, vers en ongeveer de grootte van een duim
2 of 3 eetlepels gedroogde kokos
1 klein blikje tomatenpuree
3 El olie, liefst arachideolie
1 El milde paprikapoeder
1 El garam masala
1/2 /Tl zwarte peper, gemalen
2 Tl korianderzaad
2 Tl kurkuma
1 Tl komijnzaad
1/2 Tl zout
Garam masala:
Porties: 12
Ingrediënten
1 eetlepel gemalen komijn
1,5 tl korianderpoeder
1 1/2 tl gemalen kardemom
1 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
1 tl kaneelpoeder
1/2 theelepel gemalen kruidnagel
1/2 tl gemalen nootmuskaat
Het yoghurt-mengsel:
4 Dl Kook room
2 el citroensap
1 el olie
De rijst en groente:
Ingrediënten:
Basmati rijst
3 tomaten
olie
1 paprika
1 prei
1 ui
1 winterpeen
1 pakje( Vegetarische) gehakt
Hulpmiddelen & keukengerei
Koksmes
Zeef
Pan
Keukenmachine/blende
Zeef
Pan
Keukenmachine/blende
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indiaas
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1475079
Homepage ID
2666777
Teller
5
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid