Bereidingswijze
Verwijder een stukje van de onder- en bovenkant van de bleekselderij.
Schil de bleekselderij met een dunschiller en snij de bleekselderij in grove stukken.(bewaar een stukje bleekselderij en snij deze in supersmalle reepjes als garnering).
Was de prei en snij de prei in grove stukken.
Schil de aardappel, was deze en snij deze in blokjes.
Verhit de olie in een pan. Bak hierin de ui glazig. Voeg de prei, bleekselderij en aardappel toe. Roer goed door. Voeg zoveel water toe dat de groenten net niet onder staan. Voeg de bouillontabletten toe en breng de soep aan de kook.
Laat plm. 20 minuten zachtjes koken. Doe de roomkaas erbij en pureer de soep met de staafmixer.
Proef: breng de soep nog wat op smaak met peper, zout, nootmuskaat en tabasco.
Garneer de soep met wat blad van de bleekselderij of peterselie.
Schil de bleekselderij met een dunschiller en snij de bleekselderij in grove stukken.(bewaar een stukje bleekselderij en snij deze in supersmalle reepjes als garnering).
Was de prei en snij de prei in grove stukken.
Schil de aardappel, was deze en snij deze in blokjes.
Verhit de olie in een pan. Bak hierin de ui glazig. Voeg de prei, bleekselderij en aardappel toe. Roer goed door. Voeg zoveel water toe dat de groenten net niet onder staan. Voeg de bouillontabletten toe en breng de soep aan de kook.
Laat plm. 20 minuten zachtjes koken. Doe de roomkaas erbij en pureer de soep met de staafmixer.
Proef: breng de soep nog wat op smaak met peper, zout, nootmuskaat en tabasco.
Garneer de soep met wat blad van de bleekselderij of peterselie.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Van een restant bleekselderij en een stengel prei plus een deeltje roomkaas maakte ik deze lekkere romige soep. In dit jaargetijde vinden we het altiijd heerlijk om een kopje warme soep bij de boterham te eten. De soep is ook lekker als voorgerecht bij een etentje.
Ingrediënten
4 stengels bleekselderij
2 eetlepels zonnebloemolie
1 middelgrote aardappel
1 ui, gepeld in stukken
1 prei
2 groente- of kruidenbouillontabletten
plm. 50 gram roomkaas (neutraal of met kruiden en knoflook, kan allebei)
peper, zout, nootmuskaat
paar druppels tabasco
gehakt blad van de bleekselderij of peterselie om te garneren
2 eetlepels zonnebloemolie
1 middelgrote aardappel
1 ui, gepeld in stukken
1 prei
2 groente- of kruidenbouillontabletten
plm. 50 gram roomkaas (neutraal of met kruiden en knoflook, kan allebei)
peper, zout, nootmuskaat
paar druppels tabasco
gehakt blad van de bleekselderij of peterselie om te garneren
Hulpmiddelen & keukengerei
pan
staafmixer
staafmixer
Leuke tips
Lekker bij de lunch of als voorgerecht bij een etentje.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1475077
Homepage ID
886977
Teller
1256
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid