Bereidingswijze
Kook de aardappelen gaar in water met zout. Giet de aardappelen af en laat ze goed droogstomen.
Maak de rookworst warm volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Snij de spitskool in smalle reepjes.
Verhit de olie in de wok.
Bak hierin de ui en de knoflook glazig.
Bak de kruiden (kerriepoeder, djinten, ketoembar en sambal oelek) even mee tot de kruiden lekker geuren.
Doe de spitskool in de pan en meng alles goed door elkaar.
Roer de ketjap door de spitskool en kruid verder met peper en zout.
Zet het deksel op de wok of pan en laat de spitskool een plm. 6 tot 8 minuten garen. De spitskool mag niet te zacht worden, dat is niet lekker.
Stamp de aardappelen met een aardappelstamper.
Meng de spitskool met de melk en de boter door de aardappelen.
Proef !! en maak eventueel nog op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat.
Dien de stamppot op met de rookworst.
Maak de rookworst warm volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Snij de spitskool in smalle reepjes.
Verhit de olie in de wok.
Bak hierin de ui en de knoflook glazig.
Bak de kruiden (kerriepoeder, djinten, ketoembar en sambal oelek) even mee tot de kruiden lekker geuren.
Doe de spitskool in de pan en meng alles goed door elkaar.
Roer de ketjap door de spitskool en kruid verder met peper en zout.
Zet het deksel op de wok of pan en laat de spitskool een plm. 6 tot 8 minuten garen. De spitskool mag niet te zacht worden, dat is niet lekker.
Stamp de aardappelen met een aardappelstamper.
Meng de spitskool met de melk en de boter door de aardappelen.
Proef !! en maak eventueel nog op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat.
Dien de stamppot op met de rookworst.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Herfst ! Dan krijgen we weer trek in een stamppot.
Van een schoonzusje kregen we een paar lekkere grove rookworsten. Die moesten we natuurlijk snel proeven. De spitskool die ik pas gekocht had kwam dus goed van pas.
De stamppot zelf is vegetarisch. Dus vegetariërs laten de rookworst weg en kunnen er bijvoorbeeld een gebakken eitje bij eten. Smaakt ook heel goed hierbij.
Heerlijk gegeten.
Van een schoonzusje kregen we een paar lekkere grove rookworsten. Die moesten we natuurlijk snel proeven. De spitskool die ik pas gekocht had kwam dus goed van pas.
De stamppot zelf is vegetarisch. Dus vegetariërs laten de rookworst weg en kunnen er bijvoorbeeld een gebakken eitje bij eten. Smaakt ook heel goed hierbij.
Heerlijk gegeten.
Ingrediënten
½ Spitskool (plm. 350 tot 400 gram)
1 grote ui, gepeld en gesnipperd
2 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie
1 teentje knoflook, gepeld en gesnipperd
1 theelepel sambal oelek
1 eetlepel kerriepoeder
½ theelepel djinten (komijn)
½ theelepel ketoembar (geelwortel)
2 eetlepels ketjap manis (zoete ketjap)
600 gram kruimige aardappelen
1/2 dl melk
20 gram boter
peper, zout, nootmuskaat
1 rookworst
1 grote ui, gepeld en gesnipperd
2 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie
1 teentje knoflook, gepeld en gesnipperd
1 theelepel sambal oelek
1 eetlepel kerriepoeder
½ theelepel djinten (komijn)
½ theelepel ketoembar (geelwortel)
2 eetlepels ketjap manis (zoete ketjap)
600 gram kruimige aardappelen
1/2 dl melk
20 gram boter
peper, zout, nootmuskaat
1 rookworst
Hulpmiddelen & keukengerei
pan
wok of braadpan met deksel
aardappelstamper
wok of braadpan met deksel
aardappelstamper
Leuke tips
In plaats van rookworst ook heel lekker met gebakken ei.
Doe eens wat reepjes paprika door de stamppot.
Doe eens wat reepjes paprika door de stamppot.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1474841
Homepage ID
886977
Teller
3677
Drank
Uit
Bookmarked
25
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Vegetarisch
Gelegenheid