Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175gr.
Zorg dat alles op kamertempratuur is.
Kneed de bloem, bakpoeder, boter, zout, 1 ei, vanillesuiker en 225gr basterdsuiker tot een soepel
deeg en verdeel deze in 2/3 en 1/3 deel.
Vet de bakvorm in. Rol het 2/3 deeg uit om hiermee de bodem en de zijkant van de vorm te
bedekken.
Zet de vorm in de koelkast en zet de oven aan op 175gr.
Schil de appels in blokjes en verdeel hierin het kaneel en de overige suiker.
Schil de peer in stukjes.
Haal de vorm uit de koelkast en bedek de bodem met een dun laagje tokkelroom of advocaat. Strooi
hierover een dun laagje panneermeel.
Verdeel de appel en de peer hierover.
Rol het overige deeg uit en bedek de taart. Bestrijk deze met het ei.
Bak af op 175 graden in ongeveer 60 minuten.
Bakken klaar? Smullen maar!
Zorg dat alles op kamertempratuur is.
Kneed de bloem, bakpoeder, boter, zout, 1 ei, vanillesuiker en 225gr basterdsuiker tot een soepel
deeg en verdeel deze in 2/3 en 1/3 deel.
Vet de bakvorm in. Rol het 2/3 deeg uit om hiermee de bodem en de zijkant van de vorm te
bedekken.
Zet de vorm in de koelkast en zet de oven aan op 175gr.
Schil de appels in blokjes en verdeel hierin het kaneel en de overige suiker.
Schil de peer in stukjes.
Haal de vorm uit de koelkast en bedek de bodem met een dun laagje tokkelroom of advocaat. Strooi
hierover een dun laagje panneermeel.
Verdeel de appel en de peer hierover.
Rol het overige deeg uit en bedek de taart. Bestrijk deze met het ei.
Bak af op 175 graden in ongeveer 60 minuten.
Bakken klaar? Smullen maar!
Afbeelding
Aantal personen
10.00
Aantal stuks
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
De streek/boeren markten.. een walhalla van lekkernijen en voor mij onweerstaanbaar! Ik ga altijd naar huis met een tas vol lekkers.
Ingrediënten
- 400gr bloem
- 225gr boter
- 250 gr witte basterdsuiker
- 9 gram bakpoeder
- 9 gram vanille suiker
- 20 gram kaneel
- 750 gr goudreinet
- 500gr elstar
- 2 suikerpeertjes (handperen)
- 2 eieren
- Snuf zout
- Stevige lik tokkelroom of advocaat
- paneermeel
- 225gr boter
- 250 gr witte basterdsuiker
- 9 gram bakpoeder
- 9 gram vanille suiker
- 20 gram kaneel
- 750 gr goudreinet
- 500gr elstar
- 2 suikerpeertjes (handperen)
- 2 eieren
- Snuf zout
- Stevige lik tokkelroom of advocaat
- paneermeel
Hulpmiddelen & keukengerei
taartvorm, schilmesjes, mengschalen
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1474805
Homepage ID
2857219
Teller
75
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid