Bereidingswijze
Breng een pan water aan de kook. Doe de spaghetti met een snufje zout in het kokende water en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de olie van de tonijn in een koekenpan, maar laat de tonijn zelf in het blikje zitten.
Pers de ongepelde tenen knoflook in de pan en doe er de kappertjes en de ansjovis met olie bij. Hak de Spaanse pepers en de steeltjes van de peterselie fijn en doe die er ook bij. Controleer de spaghetti en roer even. Hak de peterselieblaadjes en zet ze opzij. Roerbak het mengsel in de koekenpan 2 min. en doe er dan de tonijn en de zwarte olijven bij. Maak de stukken vis klein en roer er ten slotte een flinke snuf kaneel en de passata (of gehakte tomaten) door.
Laat de gekookte pasta uitlekken en houd een beetje van het kookwater apart. Kieper de spaghetti voorzichtig bij de saus in de pan. Doe er het grootste deel van de peterselieblaadjes, het sap van de citroen en een klein beetje extra vierge olijfolie bij en hussel alles goed door elkaar. Roer er om de saus te verdunnen eventueel nog een scheutje van het kookwater door.
Schep de spaghetti op een schaal, strooi er het laatste restje peterselie over en serveer.
Pers de ongepelde tenen knoflook in de pan en doe er de kappertjes en de ansjovis met olie bij. Hak de Spaanse pepers en de steeltjes van de peterselie fijn en doe die er ook bij. Controleer de spaghetti en roer even. Hak de peterselieblaadjes en zet ze opzij. Roerbak het mengsel in de koekenpan 2 min. en doe er dan de tonijn en de zwarte olijven bij. Maak de stukken vis klein en roer er ten slotte een flinke snuf kaneel en de passata (of gehakte tomaten) door.
Laat de gekookte pasta uitlekken en houd een beetje van het kookwater apart. Kieper de spaghetti voorzichtig bij de saus in de pan. Doe er het grootste deel van de peterselieblaadjes, het sap van de citroen en een klein beetje extra vierge olijfolie bij en hussel alles goed door elkaar. Roer er om de saus te verdunnen eventueel nog een scheutje van het kookwater door.
Schep de spaghetti op een schaal, strooi er het laatste restje peterselie over en serveer.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk en simpel Italiaans recept waarmee je de authentieke keuken in je eigen huis haalt
Ingrediënten
500 g spaghetti
225 g tonijnstukken in olie
2 tenen knoflook
1 el kappertjes
30 g ansjovisfilets in olie in blik
1½ Spaanse rode peper
20 g verse platte peterselie
8 zwarte olijven zonder pit
1 mespunt kaneel
700 g gezeefde tomaten in pak (passata )
1 citroen
1 tl extra vierge olijfolie
225 g tonijnstukken in olie
2 tenen knoflook
1 el kappertjes
30 g ansjovisfilets in olie in blik
1½ Spaanse rode peper
20 g verse platte peterselie
8 zwarte olijven zonder pit
1 mespunt kaneel
700 g gezeefde tomaten in pak (passata )
1 citroen
1 tl extra vierge olijfolie
Hulpmiddelen & keukengerei
pannen
Leuke tips
Bestrooi met parmazaanse kaast en drink er een lekkere wijn bij.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1474797
Homepage ID
2593173
Teller
3350
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid