Spruitjes met ketjapreepjes uit de wok

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 10/29/2019 - 17:48
Bereidingswijze
Meng de ingrediƫnten voor de marinade door elkaar en laat de reepjes speklap hierin minimaal 30 minuten marineren.

Kook de spruitjes beetgaar in water met zout (plm. 6 tot 8 minuten afhankelijk van de grootte)
Laat de spruitjes goed uitlekken in een zeef of vergiet.
Verhit de olie in de wok.
Bak de uisnippers en de knoflook hierin glazig
Voeg de gemarineerde speklapreepjes toe en bak deze onder voortdurend omscheppen rondom bruin en gaar.
Voeg de beetgare spruitjes toe en bak deze - bestrooid met de sesamzaadjes - even mee.

Afbeelding
Spruitjes met ketjapreepjes uit de wok
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zo lust iedereen toch spruitjes? Lekker Aziatisch door de gemarineerde speklapjes (marinade-tijd plm. 30 minuten).
Ingrediƫnten
400 gram spruitjes schoongemaakt, eventueel gehalveerd
2 magere speklappen, in reepjes gesneden
2 eetlepels zonnebloemolie
1 middelgrote ui, gepeld en gesnipperd
2 teentjes knoflook
1/2 eetlepel sesamzaadjes

Marinade voor het vlees:
3 eetlepels ketjap manis (zoete ketjap)
1 theelepel sambal oelek
zout, peper
1/2 eetlepel citroensap
Hulpmiddelen & keukengerei
schaaltje voor de marinade
pan voor de spruitjes
wok
zeef of vergiet
Leuke tips
Lekker met aardappelpuree of rijst.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1474761
Homepage ID
886977
Teller
3197
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
28
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Author Image
pwiggers
Gelegenheid