Bereidingswijze
Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op het pak in water met zout.
Verhit de olie in een pan.
Bak hierin de sjalot snippers en de knoflook glazig.
Bak de stukjes courgette en paprika even mee.
Voeg de tomatenpulpa of tomatenblokjes, kruidenbouillontablet, oregano en laurier toe en breng alle aan de kook.
Laat de saus plm. 20 minuten zachtjes koken.
Maak de saus op smaak met wat honing en suiker om het zuur wat weg te nemen.
Is de saus te dik voeg dan eventueel nog wat water toe.
Lekker met vers geraspte Parmezaanse kaas.
Verhit de olie in een pan.
Bak hierin de sjalot snippers en de knoflook glazig.
Bak de stukjes courgette en paprika even mee.
Voeg de tomatenpulpa of tomatenblokjes, kruidenbouillontablet, oregano en laurier toe en breng alle aan de kook.
Laat de saus plm. 20 minuten zachtjes koken.
Maak de saus op smaak met wat honing en suiker om het zuur wat weg te nemen.
Is de saus te dik voeg dan eventueel nog wat water toe.
Lekker met vers geraspte Parmezaanse kaas.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voor een dagje zonder vlees is dit een heerlijk hoofdgerecht.
Ik had wat groenteresten in de koelkast en maakte er deze groentesaus mee.
Lekker met vers geraspte Parmezaanse kaas.
Ik had wat groenteresten in de koelkast en maakte er deze groentesaus mee.
Lekker met vers geraspte Parmezaanse kaas.
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
1 sjalotje, gepeld en gesnipperd
2 teentjes knoflook, gepeld en 180 gram tagliatelle
gesnipperd
½ Spaanse peper, schoongemaakt in kleine stukjes of 1 theelepel sambal oelek.
½ courgette (plm. 150 gram) in kleine blokjes
½ rode paprika en ½ gele paprika, in kleine stukjes
1 klein blikje tomatenpulpa (Mutti) of ½ blik tomatenblokjes (plm. 200 gram)
1 kruidenbouillontablet
1 afgestreken eetlepel oregano
1 laurierblaadje
½ eetlepel vloeibare honing of wat suiker om het zuur van de tomaten weg te nemen.
1 sjalotje, gepeld en gesnipperd
2 teentjes knoflook, gepeld en 180 gram tagliatelle
gesnipperd
½ Spaanse peper, schoongemaakt in kleine stukjes of 1 theelepel sambal oelek.
½ courgette (plm. 150 gram) in kleine blokjes
½ rode paprika en ½ gele paprika, in kleine stukjes
1 klein blikje tomatenpulpa (Mutti) of ½ blik tomatenblokjes (plm. 200 gram)
1 kruidenbouillontablet
1 afgestreken eetlepel oregano
1 laurierblaadje
½ eetlepel vloeibare honing of wat suiker om het zuur van de tomaten weg te nemen.
Hulpmiddelen & keukengerei
pan voor de pasta
pannetje voor de saus
pannetje voor de saus
Leuke tips
In plaats van tomaten uit een blikje kun je heel goed 2 à 3 ontvelde vleestomaten, zonder pitjes, in blokjes voor de saus gebruiken.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1474747
Homepage ID
886977
Teller
158
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid