Bereidingswijze
Kruid de kipfilet met peper en zout.
Wikkel elke kipfilet in een plakje rauwe ham.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in de koekenpan.
Bak de kipfilets in plm. 8 tot 10 minuten rondom bruin (afhankelijk van de dikte).
Verhit de olie in de pan.
Bak hierin de sjalot- en knoflooksnippers glazig.
Bak het laurierblaadje mee met de sjalot- en knoflooksnippers.
Voeg de blokjes aardappel, winterpeen toe; bak ze even mee.
Doe de bouillon erbij, deksel op de pan en laat de groente en aardappel zacht worden in plm. 5 tot 7 minuten.
Doe de blokjes bleekselderij en de lente-uitjes erbij en laat alles nog een paar minuten garen.
Wij vinden het lekker als de bleekselderij nog wat knapperig is. Je kunt er ook voor kiezen de bleekselderij en lente-uitjes mee te laten garen met de aardappel en wortel.
Voeg de goed uitgelekte linzen toe. Meng alles goed door elkaar en maak op smaak met de balsamicoazijn. peper en zout.
Laat het geheel goed doorwarmen.
Wikkel elke kipfilet in een plakje rauwe ham.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in de koekenpan.
Bak de kipfilets in plm. 8 tot 10 minuten rondom bruin (afhankelijk van de dikte).
Verhit de olie in de pan.
Bak hierin de sjalot- en knoflooksnippers glazig.
Bak het laurierblaadje mee met de sjalot- en knoflooksnippers.
Voeg de blokjes aardappel, winterpeen toe; bak ze even mee.
Doe de bouillon erbij, deksel op de pan en laat de groente en aardappel zacht worden in plm. 5 tot 7 minuten.
Doe de blokjes bleekselderij en de lente-uitjes erbij en laat alles nog een paar minuten garen.
Wij vinden het lekker als de bleekselderij nog wat knapperig is. Je kunt er ook voor kiezen de bleekselderij en lente-uitjes mee te laten garen met de aardappel en wortel.
Voeg de goed uitgelekte linzen toe. Meng alles goed door elkaar en maak op smaak met de balsamicoazijn. peper en zout.
Laat het geheel goed doorwarmen.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Malse kipfilets verpakt in een plakje rauwe ham (Parmaham).
Behalve linzen zitten er ook andere groenten en blokjes aardappel door.
De bedoeling was dat de aardappelblokjes vooraf gebakken zouden worden. Heb ik ook gedaan, maar helaas niet opgelet en ...."aardappels aangebrand". Daarna snel wat blokjes aardappel gekookt en de zo door de linzen gedaan. Was ook lekker, maar als ze gebakken zijn vast nog veel lekkerder.
Ik zag een dergelijk recept in een kookboek van Johan Lafer (Duitse sterrenkok) maar dat was o ingewikkeld dat ik zelf deze variatie erop heb bedacht.
Behalve linzen zitten er ook andere groenten en blokjes aardappel door.
De bedoeling was dat de aardappelblokjes vooraf gebakken zouden worden. Heb ik ook gedaan, maar helaas niet opgelet en ...."aardappels aangebrand". Daarna snel wat blokjes aardappel gekookt en de zo door de linzen gedaan. Was ook lekker, maar als ze gebakken zijn vast nog veel lekkerder.
Ik zag een dergelijk recept in een kookboek van Johan Lafer (Duitse sterrenkok) maar dat was o ingewikkeld dat ik zelf deze variatie erop heb bedacht.
Ingrediƫnten
2 halve kipfilets
Peper, zout
2 plakken Parmaham of andere rauwe ham
2 + 2 eetlepels olijfolie
1 sjalotje, gepeld en gesnipperd'
2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd
1 laurierblaadje
2 middelgrote aardappels, vastkokend, in kleine blokjes
1 middelgrote winterpeen in kleine blokjes
2 stengels bleekselderij, geschild in kleine blokjes
1 dl kippenbouillon van tablet
2 lente-uitjes, in smalle ringetjes
Peper, zout
1 blikje linzen (inhoud plm. 380 gram), uitgelekt en afgespoeld
1 tot 2 eetlepels witte balsamicoazijn (afhankelijk van je smaak)
Gehakte peterselie
Peper, zout
2 plakken Parmaham of andere rauwe ham
2 + 2 eetlepels olijfolie
1 sjalotje, gepeld en gesnipperd'
2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd
1 laurierblaadje
2 middelgrote aardappels, vastkokend, in kleine blokjes
1 middelgrote winterpeen in kleine blokjes
2 stengels bleekselderij, geschild in kleine blokjes
1 dl kippenbouillon van tablet
2 lente-uitjes, in smalle ringetjes
Peper, zout
1 blikje linzen (inhoud plm. 380 gram), uitgelekt en afgespoeld
1 tot 2 eetlepels witte balsamicoazijn (afhankelijk van je smaak)
Gehakte peterselie
Hulpmiddelen & keukengerei
hapjespan of wok
kleine koekenpan
kleine koekenpan
Leuke tips
Lekker met bijvoorbeeld een salade.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1474745
Homepage ID
886977
Teller
273
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Gelegenheid