Bereidingswijze
Kook de aardappels gaar, laat ze goed droogstomen en maak er met behulp van een scheutje melk en het losgeklopte ei een stevige aardappelpuree van.
Maak de puree op smaak met peper, zout en eventueel wat nootmuskaat.
Meng de vis met de citroensap en kruid de vis met peper en zout. Laat even intrekken.
Verhit de olie in een hapjespan.
Bak hierin de sjalot en knoflook glazig.
Voeg de stukjes wortel en doperwten toe en bak heel even mee.
Giet de bouillon erbij en laat de groente (met het deksel op de pan) in plm. 4 tot 5 minuten beetgaar worden.
Leg de roomkaas op de groenten en laat de kaas zachtjes smelten.
Roer de lente-uitjes door de groenten.
Verdeel de groenten over de ovenschaal.
Meng de vis met de groenten.
Verdeel de aardappelpuree hierover.
Meng de geraspte kaas met het paneermeel en strooi dit over de puree.
Zet de schaal plm. 25 tot 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de puree een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
Maak de puree op smaak met peper, zout en eventueel wat nootmuskaat.
Meng de vis met de citroensap en kruid de vis met peper en zout. Laat even intrekken.
Verhit de olie in een hapjespan.
Bak hierin de sjalot en knoflook glazig.
Voeg de stukjes wortel en doperwten toe en bak heel even mee.
Giet de bouillon erbij en laat de groente (met het deksel op de pan) in plm. 4 tot 5 minuten beetgaar worden.
Leg de roomkaas op de groenten en laat de kaas zachtjes smelten.
Roer de lente-uitjes door de groenten.
Verdeel de groenten over de ovenschaal.
Meng de vis met de groenten.
Verdeel de aardappelpuree hierover.
Meng de geraspte kaas met het paneermeel en strooi dit over de puree.
Zet de schaal plm. 25 tot 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de puree een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker visschoteltje met "alles in één schaal".
Groenten, stukjes kabeljauw (of andere witvis) en een heerlijke smeuïge aardappelpuree.
Goed voor te bereiden, dus 'smorgens maken en 's avonds smullen.
Groenten, stukjes kabeljauw (of andere witvis) en een heerlijke smeuïge aardappelpuree.
Goed voor te bereiden, dus 'smorgens maken en 's avonds smullen.
Ingrediënten
3 flinke aardappels kruimig
scheutje melk
Zout, peper, evt. nootmuskaat
1 losgeklopt ei
2 eetlepels zonnebloemolie
1 sjalotje, gepeld en gesnipperd
1 teentje knoflook gepeld en gesnipperd
300 gram wortels in kleine blokjes gesneden
150 gram doperwten
1 dl groentebouillon (van tablet)
2 lente-uitjes, schoongemaakt in kleine ringetjes
2 flinke eetlepels kruidenroomkaas, bijv, boursin of paturain
250 gram stevige vis in stukken van ± 4 cm (ik had kabeljauw)
2 eetlepels citroensap
40 gram geraspte belegen kaas
2 eetlepels paneermeel
peper en zout
scheutje melk
Zout, peper, evt. nootmuskaat
1 losgeklopt ei
2 eetlepels zonnebloemolie
1 sjalotje, gepeld en gesnipperd
1 teentje knoflook gepeld en gesnipperd
300 gram wortels in kleine blokjes gesneden
150 gram doperwten
1 dl groentebouillon (van tablet)
2 lente-uitjes, schoongemaakt in kleine ringetjes
2 flinke eetlepels kruidenroomkaas, bijv, boursin of paturain
250 gram stevige vis in stukken van ± 4 cm (ik had kabeljauw)
2 eetlepels citroensap
40 gram geraspte belegen kaas
2 eetlepels paneermeel
peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
pan voor de aardappelen
pan voor de worteltjes
ovenschaal
pureestamper
pan voor de worteltjes
ovenschaal
pureestamper
Leuke tips
In plaats van verse worteltjes en doperwten is de ovenschaal ook prima met een blikje doperwten en worteltjes. Nog sneller klaar dus !
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1474743
Homepage ID
886977
Teller
1775
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid