Bereidingswijze
Verhit 1 eetlepel van de olie in een braadpan op middelhoog vuur. Meng de bloem met wat zout en peper en bestuif één kant van elke kabeljauwfilet licht met dit mengsel.
Bak de filets met de bestoven kant onder 2 minuten, of tot ze goudbruin zijn. Zet opzij.
Veeg de braadpan schoon en verhit de rest van de olie op matig vuur. Voeg de ui toe en fruit hem 5 minuten, of tot hij zacht maar niet bruin is.
Roer de tomaten, knoflook, wijn en het paprikapoeder erdoor en breng op smaak met zout en peper. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 5 minuten pruttelen: roer zo nu en dan.
Roer de rode en groene paprika's in de braadpan met de reepjes citroenschil en breng het geheel opnieuw aan de kook. Leg de kabeljauwfilets erop, met de bruine kant naar boven en breng op smaak met zout en peper. Doe de deksel op de braadpan en stoof de vis 12-15 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven of tot hij gaar is en gemakkelijk uiteenvalt.
Verwijder voor het openen de reepjes citroenschil. Serveer de kabeljauw op een bedje van groenten en strooi de fijngesneden peterselie erover.
Bak de filets met de bestoven kant onder 2 minuten, of tot ze goudbruin zijn. Zet opzij.
Veeg de braadpan schoon en verhit de rest van de olie op matig vuur. Voeg de ui toe en fruit hem 5 minuten, of tot hij zacht maar niet bruin is.
Roer de tomaten, knoflook, wijn en het paprikapoeder erdoor en breng op smaak met zout en peper. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 5 minuten pruttelen: roer zo nu en dan.
Roer de rode en groene paprika's in de braadpan met de reepjes citroenschil en breng het geheel opnieuw aan de kook. Leg de kabeljauwfilets erop, met de bruine kant naar boven en breng op smaak met zout en peper. Doe de deksel op de braadpan en stoof de vis 12-15 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven of tot hij gaar is en gemakkelijk uiteenvalt.
Verwijder voor het openen de reepjes citroenschil. Serveer de kabeljauw op een bedje van groenten en strooi de fijngesneden peterselie erover.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voorgerecht van Lida bij Inge 11 okt 2019
Ingrediënten
3 eet. olijfolie
4 kabeljauwfilets ca 175 gr ( zonder vel en graten) afgespoeld en drooggedept
1 eet bloem
zout en peper
1 grote ui, fijngesneden
4 grote tomaten, ontveld, zaadjes verwijderd en in stukjes
2 grote tenen knoflook, uitgeperst
150 ml droge witte wijn
1/2 theel. paprikapoeder of naar smaak
2 rode paprika's, geroosterd, ontveld, zaadlijsten verwijderd en in repen.
2 groene paprika's, geroosterd, ontveld, zaadlijsten verwijderd en in repen.
reepjes schil van 1 citroen
verse bladpeterselie, fijngesneden, om te garneren
4 kabeljauwfilets ca 175 gr ( zonder vel en graten) afgespoeld en drooggedept
1 eet bloem
zout en peper
1 grote ui, fijngesneden
4 grote tomaten, ontveld, zaadjes verwijderd en in stukjes
2 grote tenen knoflook, uitgeperst
150 ml droge witte wijn
1/2 theel. paprikapoeder of naar smaak
2 rode paprika's, geroosterd, ontveld, zaadlijsten verwijderd en in repen.
2 groene paprika's, geroosterd, ontveld, zaadlijsten verwijderd en in repen.
reepjes schil van 1 citroen
verse bladpeterselie, fijngesneden, om te garneren
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1474619
Homepage ID
1949664
Teller
156
Bron
Kookboek
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid