Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Spoel de aubergine en snij ze met een mandoline in dunne plakjes van circa 3 mm. Pel en snipper de ui en de knoflook. Schraap we wortel en snij hem in blokjes. Snij de mozzarella in blokjes.
2 Kook de penne gaar volgens de instructies op de verpakking en giet af.
3 Verhit olie in een pan en frituur de aubergineplakjes. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
4 Verhit olie in een pan en fruit de ui en de knoflook. Schep de tomaten erbij en voeg het water toe. Laat een halfuurtje pruttelen.
5 Bind de saus met een scheutje olijfolie. Schep de penne onder de tomatensaus en voeg basilicum en blokjes mozzarella toe.
6 Schep de pasta in een ovenschaal of een dresseerring en bedek met de gefrituurde aubergineplakjes en geraspte parmezaan. Schuif 15 minuten in de oven.
2 Kook de penne gaar volgens de instructies op de verpakking en giet af.
3 Verhit olie in een pan en frituur de aubergineplakjes. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
4 Verhit olie in een pan en fruit de ui en de knoflook. Schep de tomaten erbij en voeg het water toe. Laat een halfuurtje pruttelen.
5 Bind de saus met een scheutje olijfolie. Schep de penne onder de tomatensaus en voeg basilicum en blokjes mozzarella toe.
6 Schep de pasta in een ovenschaal of een dresseerring en bedek met de gefrituurde aubergineplakjes en geraspte parmezaan. Schuif 15 minuten in de oven.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en lekker deze vegetarische pasta voor Valentijn.
Ingrediënten
penne 160 g
aubergine ½
gepelde tomaten (400g) 1 blikje
water 400 ml
ui 1
knoflook 1 teentje
wortel ½
basilicumhandje
parmezaan (geraspt)
extra vierge olijfolie
aubergine ½
gepelde tomaten (400g) 1 blikje
water 400 ml
ui 1
knoflook 1 teentje
wortel ½
basilicumhandje
parmezaan (geraspt)
extra vierge olijfolie
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1474595
Homepage ID
1090993
Teller
39
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid