champignonsaus koolhydraatarm van recept.nl

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 10/19/2019 - 17:38
Bereidingswijze
Veeg de paddenstoelen schoon en halveer indien nodig.
Snipper de ui en fruit deze in wat boter op laag vuur glazig. Pers de knoflook er boven uit roer door. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze een minuut of 3 mee.
Voeg de slagroom en bouillon toe, breng tegen de kook en laat op matig vuur 30 minuten inkoken. Zie in de tekst boven bij Inkoken.
Als de saus voldoende is ingedikt breng je het geheel op smaak met worcestershiresaus, peper en zout. Hak peterselie en roer de helft ervan door de saus, de andere helft erover.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
diabetis zijn en toch een lekkere saus
Ingrediƫnten
1 sjalot (1,5 khd)
2 teentjes knoflook
klontje roomboter
150 ml slagroom (3,2 khd)
150-200 ml bospaddenstoelenbouillon
400 gr lekkere paddenstoelen (1,6 khd)
1-2 el worcestershiresaus naar smaak
peper en zout naar smaak
Hulpmiddelen & keukengerei
knoflookpers
Leuke tips
Wij deden bloemkoolrijst door de saus en aten zo verrukkelijke 'paddenstoelen risotto'.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1474589
Homepage ID
2205988
Teller
1038
Bron
recept.nl
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
RiniVerboom
Gelegenheid