Bereidingswijze
-doe de stukken ui, prei, selder en de wortel in een pan. Schenk er voldoende water bij en breng aan de kook. Kruid bij met peper en zout.
-Doe er dan de kreeft bij. Laat 5 minuten zacht koken. Zet het vuur af en laat de bouillon met de kreeft afkoelen.
-Kook de mosselen 5 minuten gaar in voldoende water.
-Verhit 20 gram boter in een pan en bak de spekblokjes krokant. Laat even uitlekken op keukenpapier en giet het braadvet weg.
-Verhit de rest van de boter in dezelfde pan en stoof de uisnippers glazig. Bestrooi met de bloem en schep goed om.
-Schenk er dan de melk en de visbouillon bij en breng al roerend aan de kook.
-Voeg het laurierblaadje, de spekblokjes en de stukken aardappel bij de soep. Laat 5 minuten koken en voeg dan de knolselder toe. Laat nog eens 5 minuten koken.
-Haal het kreeftenvlees uit de karkas.
-Kruid de stukken zeeduivel met peper en zout. Voeg ze bij de soep en laat 5 minuten sudderen. Voeg dan ook het kreeftvlees en de mosselen toe. Laat nog 2 minuten doorwarmen.
-Verdeel de chowder over diepe borden. Werk af met wat seldertakjes en serveer.
-Doe er dan de kreeft bij. Laat 5 minuten zacht koken. Zet het vuur af en laat de bouillon met de kreeft afkoelen.
-Kook de mosselen 5 minuten gaar in voldoende water.
-Verhit 20 gram boter in een pan en bak de spekblokjes krokant. Laat even uitlekken op keukenpapier en giet het braadvet weg.
-Verhit de rest van de boter in dezelfde pan en stoof de uisnippers glazig. Bestrooi met de bloem en schep goed om.
-Schenk er dan de melk en de visbouillon bij en breng al roerend aan de kook.
-Voeg het laurierblaadje, de spekblokjes en de stukken aardappel bij de soep. Laat 5 minuten koken en voeg dan de knolselder toe. Laat nog eens 5 minuten koken.
-Haal het kreeftenvlees uit de karkas.
-Kruid de stukken zeeduivel met peper en zout. Voeg ze bij de soep en laat 5 minuten sudderen. Voeg dan ook het kreeftvlees en de mosselen toe. Laat nog 2 minuten doorwarmen.
-Verdeel de chowder over diepe borden. Werk af met wat seldertakjes en serveer.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze chowder van zeeduivel en kreeft is een vullende maaltijdsoep boordevol lekkere smaken. Verras je gasten met deze lekkernij tijdens de feestdagen.
Ingrediƫnten
300 g zeeduivelfilets, in stukken
500 g kreeften
500 g mosselen
100 g spek, in blokjes
200 g aardappelen, geschild en in stukken
1 preiwit, in grove stukken
1 takje witte selder, in grove stukken
1 wortel, in grove stukken
100 g knolselder, in grove stukken
1 ui, in grove stukken
1 ui, fijngesnipperd
15 g bloem
500 ml halfvolle melk
600 ml visbouillon
40 g boter
1 laurierblaadje
4 takjes groene selder
peper en zout
500 g kreeften
500 g mosselen
100 g spek, in blokjes
200 g aardappelen, geschild en in stukken
1 preiwit, in grove stukken
1 takje witte selder, in grove stukken
1 wortel, in grove stukken
100 g knolselder, in grove stukken
1 ui, in grove stukken
1 ui, fijngesnipperd
15 g bloem
500 ml halfvolle melk
600 ml visbouillon
40 g boter
1 laurierblaadje
4 takjes groene selder
peper en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1474565
Homepage ID
1090993
Teller
55
Bron
15G
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid