Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak in water met de bouillontabletten.
Verhit de olie in een hapjespan of wok.
Bak hierin de uisnippers glazig. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt rul en lichtbruin. Bak de tomatenpuree plm. 2 minuten al omscheppend mee.
Maak het gehakt op smaak met peper, zout en eventueel wat nootmuskaat.
Voeg de prei, spitskool, tomaten en champignons toe en bak deze ook een paar minuten mee.
Voeg de bouillon toe. Breng alles aan de kook en laat de groenten in een plm. 5 minuten beetgaar stoven zonder deksel op de pan.
Het vocht moet nu bijna verdwenen zijn.
Roer de gare rijst door de groenten/gehaktmassa.
Proef en breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
Verhit de olie in een hapjespan of wok.
Bak hierin de uisnippers glazig. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt rul en lichtbruin. Bak de tomatenpuree plm. 2 minuten al omscheppend mee.
Maak het gehakt op smaak met peper, zout en eventueel wat nootmuskaat.
Voeg de prei, spitskool, tomaten en champignons toe en bak deze ook een paar minuten mee.
Voeg de bouillon toe. Breng alles aan de kook en laat de groenten in een plm. 5 minuten beetgaar stoven zonder deksel op de pan.
Het vocht moet nu bijna verdwenen zijn.
Roer de gare rijst door de groenten/gehaktmassa.
Proef en breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk rijstgerecht, eenvouding en ongecompliceerd, met veel groenten. Als je een keer snel klaar wilt zijn.
Ook lekker met een restant koude rijst.
Ook lekker met een restant koude rijst.
Ingrediënten
175 gram basmatirijst
2 kruidenbouillontabletten
300 gram rundergehakt
1 eetlepel zonnebloemolie
1 eetlepel tomatenpuree
Peper, zout, wat nootmuskaat
1 eetlepel paprikapoeder mild
1 middelgrote (rode) ui, gepeld en gesnipperd
1 prei, wit en lichtgroen, in smalle ringen
300 gram gesneden spitskool
100 gram champignons in plakjes
2 ontvelde tomaten, zonder zaadjes, in kleine stukjes gesneden
1 dl kruidenbouillon of groentebouillon van tablet.
2 kruidenbouillontabletten
300 gram rundergehakt
1 eetlepel zonnebloemolie
1 eetlepel tomatenpuree
Peper, zout, wat nootmuskaat
1 eetlepel paprikapoeder mild
1 middelgrote (rode) ui, gepeld en gesnipperd
1 prei, wit en lichtgroen, in smalle ringen
300 gram gesneden spitskool
100 gram champignons in plakjes
2 ontvelde tomaten, zonder zaadjes, in kleine stukjes gesneden
1 dl kruidenbouillon of groentebouillon van tablet.
Hulpmiddelen & keukengerei
hapjespan of wok
Leuke tips
Lekker met een tomatensalade
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1474537
Homepage ID
886977
Teller
2371
Drank
Uit
Bookmarked
16
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid