Gegratineerd varkensgebraad met champignonpuree en gestoofde koolrabi

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 10/17/2019 - 10:10
Bereidingswijze
voorbereiding :
- Schil de koolrabi en snij in blokjes van 2 cm.
- Snij de champignons grof.
- Snipper de ui en het knoflook fijn.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding :

1 Doe 1 eetl. olijfolie in een ovenschaal en schik er het gebraad in. Kruid met de takjes tijm, de laurier, peper en zout. Zet ± 45 min. in de voorverwarmde oven.
2 Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de champignons 5 min. op een hoog vuur. Kruid met peper. Mix de champignons tot een gladde puree.
3 Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 1 min. Voeg de koolrabi toe en bak 2 à 3 min. Overgiet met een scheutje water en laat nog 5 à 10 min. verder garen naar smaak. Kruid met peper en zout.
4 Smelt de boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Laat even drogen. Overgiet met de koude melk en klop tot een dikke saus. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
5 Neem de saus van het vuur en roer er de eidooier en 100 g geraspte gruyère onder. Meng er de champignons en het braadvocht uit de ovenschaal onder.
6 Snij het gebraad in gelijke sneetjes in de ovenschaal en verdeel er de champignonpuree tussen. Bestrooi met 50 g gruyère en zet nog 5 min. onder de grill voor een mooi bruin korstje.
Afwerking

Serveer met kroketten.
Afbeelding
Gegratineerd varkensgebraad met champignonpuree en gestoofde koolrabi
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke combinatie die smaakt naar meer 
Ingrediënten
800 g varkensgebraad
600 g koolrabi's
500 g champignons
3 takjes verse tijm
1 ui
1teentje knoflook
150 g geraspte gruyère
30 g boter
1 eidooier
5 dl melk
30 g bloem
3 el olijfolie
2 blaadjes laurier
nootmuskaat
peper en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1474529
Homepage ID
1090993
Teller
19
Bron
colruyt - chef Monique
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid