Bereidingswijze
Bereiding
Steek de BBQ aan en ga hierbij in eerste instantie voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.
Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 2 cm. Snijd de sjalotten in kwarten. Maak de wortelen schoon en snijd ze in dunne halve maantjes. Snijd ook de knoflook klein.
Is de BBQ op temperatuur? Ze Dutch Oven dan op het rooster en laat deze even war worden. Smelt daarna de boter in de pan. Breng het vlees op smaak met peper en zout en bak het daarna in 5 minuten rondom bruin in de pan.
Schep hierna het vlees weer uit de pan. Bak nu de sjalotten, knoflook en wortel 5 minuutjes in de Dutch Oven. Voeg daarna de rode wijn toe en breng deze langzaam aan de kook. Voeg vervolgens het vlees weer toe aan de pan en schenk er bouillon bij tot het vlees net onder staat. Voeg ook de blaadjes laurier en de takjes tijm toe en doe de deksel op de pan.
Haal de pan nu even kort van de BBQ en maak de BBQ klaar voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden. Zet de pan vervolgens weer op de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. Aat de Boeuf Bourguignon nu rustig 2,5 uur stoven. Roer af en toe door.
Maak ondertussen de champignons schoon en snijdt ze in kwarten. Voeg de champignons na 2,5 uur toe en roer goed door de pan. Sluit de pan weer met de deksel en sluit ook de BBQ weer met de deksel. Gaar de Boeuf Bourguignon nu nog 30 minuten. Voeg eventueel nog peper en/of zout toe, als dat nodig is.
Haal de pan na deze 30 minuten van de BBQ en serveer de Boeuf Bourguignon met aardappelpuree. Eet smakelijk!
Steek de BBQ aan en ga hierbij in eerste instantie voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.
Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 2 cm. Snijd de sjalotten in kwarten. Maak de wortelen schoon en snijd ze in dunne halve maantjes. Snijd ook de knoflook klein.
Is de BBQ op temperatuur? Ze Dutch Oven dan op het rooster en laat deze even war worden. Smelt daarna de boter in de pan. Breng het vlees op smaak met peper en zout en bak het daarna in 5 minuten rondom bruin in de pan.
Schep hierna het vlees weer uit de pan. Bak nu de sjalotten, knoflook en wortel 5 minuutjes in de Dutch Oven. Voeg daarna de rode wijn toe en breng deze langzaam aan de kook. Voeg vervolgens het vlees weer toe aan de pan en schenk er bouillon bij tot het vlees net onder staat. Voeg ook de blaadjes laurier en de takjes tijm toe en doe de deksel op de pan.
Haal de pan nu even kort van de BBQ en maak de BBQ klaar voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden. Zet de pan vervolgens weer op de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. Aat de Boeuf Bourguignon nu rustig 2,5 uur stoven. Roer af en toe door.
Maak ondertussen de champignons schoon en snijdt ze in kwarten. Voeg de champignons na 2,5 uur toe en roer goed door de pan. Sluit de pan weer met de deksel en sluit ook de BBQ weer met de deksel. Gaar de Boeuf Bourguignon nu nog 30 minuten. Voeg eventueel nog peper en/of zout toe, als dat nodig is.
Haal de pan na deze 30 minuten van de BBQ en serveer de Boeuf Bourguignon met aardappelpuree. Eet smakelijk!
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Recept online gevonden bij BBQ Junkie. Heerlijk gerecht gisteren voor het eerst geprobeerd en was smullen. Niet te moeilijk alleen wat tijd nodig.
Ingrediënten
Ingrediënten
– 1 kg Runderriblappen
– 500 milliliter Rode Wijn
– 500 milliliter Runderbouillon
– 3 Winterpenen
– 8 Grote Sjalotten
– 250 gram Champignons
– 50 gram Boter
– 3 blaadjes Laurier
– 2 takjes Tijm
– 2 tenen Knoflook
– Peper & Zout
– 1 kg Runderriblappen
– 500 milliliter Rode Wijn
– 500 milliliter Runderbouillon
– 3 Winterpenen
– 8 Grote Sjalotten
– 250 gram Champignons
– 50 gram Boter
– 3 blaadjes Laurier
– 2 takjes Tijm
– 2 tenen Knoflook
– Peper & Zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Overige Benodigdheden
– BBQ met Deksel
– Dutch Oven
– BBQ met Deksel
– Dutch Oven
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1474497
Homepage ID
2249623
Teller
1394
Bron
https://bbq-junkie.nl/bbq-recepten/boeuf-bourguignon/
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid