Fluwelen soepje met schelvis en schelpjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 10/09/2019 - 09:25
Bereidingswijze
soep :
-Maak de prei schoon en snijd in ringen.
-Schil de aardappelen en knolselder en snijd in blokjes.
-Snijd de ui en knoflook fijn, stoof ze glazig aan in boter.
-Voeg de prei, aardappel en knolselder toe en stoof kort mee.
-Overgiet met de bouillon, breng aan de kook en laat 15 minuten garen.
- Voeg de room toe en mix de soep fijn. Breng op smaak met peper en zout.

schelvis :
-Stoom de schelvisfilets gaar in een stoommandje boven kokend water of in de stoomoven.

schelpjes :
-Spoel de schelpjes goed schoon in water.
-Roerbak ze in een scheutje olijfolie tot ze opengaan.
-Haal de schelpjes uit en zeef het kookvocht om onzuiverheden te verwijderen.

afwerking :
-Giet het gezeefde kookvocht van de schelpjes bij de soep voor extra smaak en warm de soep terug op.
-Trek de schelvisfilet in stukken en verdeel over de soepborden samen met de kokkels.
-Schep de soep erbij en bestrooi met peterselie en lente-ui.

Serveer met stokbrood.
Afbeelding
Fluwelen soepje met schelvis en schelpjes
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijke soep die bovendien erg lekker van smaak is   
Ingrediënten
500 g schelvisfilet
500 g schelpjes (venus, kokkels…)
400 g zachtkokende aardappelen
200 g knolselder
150 g prei
1 ui
1 teentje knoflook
1,5 l groentebouillon
200 ml room
boter, peper en zout

afwerking
2 el fijngehakte peterselie
1 lente-ui in ringetjes gesneden
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1474355
Homepage ID
1090993
Teller
14
Bron
lekker van bij ons - Ilse d'hooge
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid