Bereidingswijze
Verwarm de olie in de wok of hapjespan.
Bak de ui hierin zacht en glazig. Voeg de Thaise groene currypoeder hieraan toe en bak dit even mee.
Voeg de kokosmelk, 1 dl water, een halve kippenbouillontablet en een eelepel vissaus hieraan toe.
Breng aan de kook.
Doe de sperziebonen, doperwten en spinazie erbij en laat de groenten in de kokosmelk beetgaar worden.
Voeg nu de blokjes kipfilet toe en laat de kipfilet plm. 5 minuten garen. Probeer wel even of de kip gaar is, want de gaartijd ligt ook aan de grootte van je kipblokjes.
Maak de curry op smaak met peper en zout.
Bak de ui hierin zacht en glazig. Voeg de Thaise groene currypoeder hieraan toe en bak dit even mee.
Voeg de kokosmelk, 1 dl water, een halve kippenbouillontablet en een eelepel vissaus hieraan toe.
Breng aan de kook.
Doe de sperziebonen, doperwten en spinazie erbij en laat de groenten in de kokosmelk beetgaar worden.
Voeg nu de blokjes kipfilet toe en laat de kipfilet plm. 5 minuten garen. Probeer wel even of de kip gaar is, want de gaartijd ligt ook aan de grootte van je kipblokjes.
Maak de curry op smaak met peper en zout.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik had nog een restje sperziebonen in mijn vriezer, maar niet meer genoeg als bijgerecht. Bij het zoeken in mijn recepten kwam ik dit recept tegen. Kwam helemaal in mijn richting, want doperwten en spinazie heb ik altijd in de vriezer.
Beetje aangepast aan onze eigen smaak. Ik heb de bijvoorbeeld de kipfilet niet gebakken, maar laten garen in de kokosmelk. De kipfilet wordt dan niet droog.
We vonden dit heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar.
Beetje aangepast aan onze eigen smaak. Ik heb de bijvoorbeeld de kipfilet niet gebakken, maar laten garen in de kokosmelk. De kipfilet wordt dan niet droog.
We vonden dit heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar.
Ingrediƫnten
2 eetlepels arachiedeolie
1 middelgrote ui, gepeld en gesnipperd
2 Thaise groene curry van Jonnie Boer of goene curry pasta
200 gram kipfilet in blokjes
200 ml kokosmelk
1/2 kippenbouillontablet
1 eetlepel Thaise vissaus
100 gram doperwten uit de vriezer
150 gram sperziebonen, schoongemaakt in stukes (ik had een restje)
handje spinazieblaadjes (ik nam 2 dievriesblokjes bladspinazie)
peper, zout
1 middelgrote ui, gepeld en gesnipperd
2 Thaise groene curry van Jonnie Boer of goene curry pasta
200 gram kipfilet in blokjes
200 ml kokosmelk
1/2 kippenbouillontablet
1 eetlepel Thaise vissaus
100 gram doperwten uit de vriezer
150 gram sperziebonen, schoongemaakt in stukes (ik had een restje)
handje spinazieblaadjes (ik nam 2 dievriesblokjes bladspinazie)
peper, zout
Hulpmiddelen & keukengerei
wok of hapjespan
Leuke tips
Lekker met riijst en komkommersalade.
Bijvoorbeeld: https://www.smulweb.nl/recepten/1460923/Koreaanse-komkommersalade-
Bijvoorbeeld: https://www.smulweb.nl/recepten/1460923/Koreaanse-komkommersalade-
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Thais
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1474335
Homepage ID
886977
Teller
378
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Notenvrij
Gelegenheid